|

Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması: Hedefi tutturacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadelede aynı kararlı duruşun devam edeceğini ve yıl sonunda hedeflenen oranların tutturulacağını açıkladı.

13:40 - 4/11/2019 Pazartesi
Güncelleme: 13:57 - 4/11/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 2, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,17 artış gösterdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise enflasyonda son açıklanan verinin son 3 yılın en düşüşk rakamları olduğuna dikkat çekerek, yıl sonunda hedeflenen oranların tutturulacağını kaydetti.



SON 3 YILIN EN DÜŞÜK VERİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle;

Enflasyonla mücadele adımlarımız meyvelerini veriyor. TÜFE'de son 3 yılın en düşük enflasyonunu yakaladık. Enflasyonla mücadelede aynı kararlı duruşu sürdürecek ve yıl sonunda hedeflediğimiz oranları tutturacağız.

YIL SONU ENFLASYON HEDEFİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz ay açıklanan ikinci Yeni Ekonomi Programı'nda yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 12 olarak açıklanmıştı.

#Berat Albayrak
#Enflasyon
4 yıl önce