|

Büyüyen Türkiye’ye yatırıma devam

1 Kasım seçimleriyle yeniden temin edilen siyasi istikrarla birlikte küresel ölçekteki yatırımcı yeniden Türkiye’ye yöneldi. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Fujisawa: “Büyüyen Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:54 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Seçimlerinin ardından siyasi istikrarın yeniden tesisi neticesinde iktisadi dengeler yerine oturmaya başlıyor. Yabancı yatırımcıların radarına yeniden giren Türkiye pazarına yönelik yatırımlar yolda. Üçüncü köprü ve havalimanı gibi dev projelere ek olarak dev yatırımların Ak Parti'nin yeni döneminde sürecek olması küresel devlerin iştahını kabartıyor. Türkiye'nin hızlı büyüme potansiyeli ile kendileri için öncelikli pazar olduğunu belirten Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa: “Büyüyen Türkiye'nin gelişimine ortak olmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.



DEV PROJELERE DESTEK


Fujisawa, “Türkiye'nin endüstrisi ve teknolojisiyle üretkenliğinin artacağını düşünüyoruz. Bu düşüncemiz, inşa etmekte olduğu köprü, baraj, tünel, havalimanı gibi çok sayıda projeyle de doğrulanıyor. Biz de Mitsubishi Electric Türkiye olarak, Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.







ROLLS-ROYCE DA YOLDA


Diğer yandan, Rolls-Royce PLC Türkiye CEO'su Patrick Regis, halen çok büyük projeler yürütüldüğünü belirterek, “Biz de kuracağımız ortaklıklarla bu projelerin ortaklığını hedefliyoruz” dedi. Regis, TSK ve ASELSAN gibi kurumlara hizmet verdiklerini ifade etti. Türkiye'nin milli savaş uçağı TF-X'in çok önemli bir program olduğunun altını çizen Regis, "Eğer ihaleyi kazanırsak, planımız, uçağın motorunun yüzde yüzüne yakınını Türkiye'deki endüstri ile üretmek” dedi.



Ertuğrul 1890 filminde oynadım






Fujisawa, şirket olarak uydular, asansör, görsel veri sistemleri, ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek verdiklerini paylaştı. Türk Japon dostluğunun tarihsel bağlarını anlatan “Ertuğrul 1890” filminde küçük de olsa rol aldığını anlatan Fujisawa, şunları kaydetti: “Ben de filmde Tahran'dan kurtarılan 215 kişiden birini oynuyorum. Filme dahil olma sürecim, Türkiye'de yaşayan Japonların ve benim de üyesi olduğum bir derneğin çağrısı ile başladı. 'Yaklaşık 200 kişiye ihtiyaç var' dediler, biz de sabahın 5'inde çekime gittik. Bu film Türk-Japon dostluğunu anlamak için çok önemli bir yapıt.”



THY'nın motor tedarikçisi olmak istiyoruz


Güç sistemleri konusunda faaliyet gösteren küresel bir şirket olduklarının altını çizen Rolls Royce PLC CEO'su Patrick Regis ise "Gaz tribünü ve dizel motorlar üretiyoruz. Ar-ge'ye yıllık 1 milyar İngiliz sterlini harcıyoruz. Yenilikçi olmak için böylesi bir yatırım yapmak gerekiyor. Yapmazsak geride kalırız” ifadelerini kullandı. Regis, üretimlerinde yüzde 55 oranında sivil havacılığa hizmet verdiklerini ifade ederek, “THY'ye motor üretiyoruz. 2016 yılında THY'nın ana motor tedarikçisi olmak istiyoruz” yorumunu yaptı.



#1 Kasım seçimleri
#Fujisawa
#Büyüyen Türkiye
#Patrick Regis
8 yıl önce