|

Derin Ekonomi'nin yeni sayısı çıktı

Türkiye’nin en saygın uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi’nin Mart sayısında, Trump’lı dönemin ‘Yeni Güvenlik Ekonomisi’ gündeme taşınıyor. Derin Ekonomi’nin 22. sayısı zengin içeriğiyle okuyucuları ile buluşuyor.

Yeni Şafak
10:09 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 10:28 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Derin Ekonomi'nin Mart sayısında, Trump'lı dönemin 'Yeni Güvenlik Ekonomisi' gündeme taşınıyor.
Derin Ekonomi'nin Mart sayısında, Trump'lı dönemin 'Yeni Güvenlik Ekonomisi' gündeme taşınıyor.

Derin Ekonomi'nin Mart sayısında, Trump'lı dönemin 'Yeni Güvenlik Ekonomisi' gündeme taşınıyor. ABD Başkanı Donald Trump aldığı kararlarla, söylediği sözlerle tartışma oluşturmaya, Amerikan ve dünya düzenini sarsmaya devam ediyor.



Derin Ekonomi, Mart 2017 tarihli sayısında, NATO'nun ve İran tehdidine karşı Ortadoğu'nun geleceğini, ayrıca genel anlamda dünya güvenliğini “Yeni Güvenlik Ekonomisi" başlıklı kapsamlı dosyasıyla mercek altına alıyor.



'7 ülkenin suçu ne?'


ABD Başkanı Donald Trump'ın gerekçe göstermeden ABD'ye giriş yasağı koyarak potansiyel terörist muamelesi yaptığı İran, Irak, Suriye, Yemen, Somali, Sudan ve Libya devletleri de bu ay Derin Ekonomi'nin işlediği konular arasında. Bu devletlerin tam 16 sene önce, neo-con aklın güdümündeki Pentagon tarafından, “hükümetleri 5 yıl içinde devrilmesi gereken 7 ülke" olarak işaretlendiği de okuyucu ile paylaşılıyor.



'Petrolümüz yok ama aklımız var'


Dow Jones İslami Endeksleri ve Thomson Reuters İslam Ekonomileri Eski Yöneticisi Rushdie Siddiqui, Derin Ekonomi'ye verdiği söyleşide, Türkiye Varlık Fonu'nun “akıllıca ve kaçınılmaz" olduğunu vurgulayarak, bu fonun “gelişmekte olan ülkelerde büyüme fırsatları arayan global yatırımcılara güçlü bir sinyal gönderdiğini" söylüyor. Ulusal varlık fonu türlerinin ayrıntılı bir şekilde ele alındığı “Petrolümüz Yok Ama Aklımız Var" başlıklı dosya, konuyla ilgili merak edilen pek çok sorunun cevaplarını içeriyor.



Özel gündemler sıra dışı görüşler


İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi dergisinin Mart 2017 tarihli 22. Sayısında ayrıca Doç. Dr. Ömer Bolat, Meliha Okur, Doç. Dr. Hatice Karahan, İbrahim Acar, Doç. Dr. Kadir Tuna, Prof. Dr. Murat Yülek, Dr. M. Levent Yılmaz, Aşkın Baysal, Abdul Bari Atwan, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou ve Shuriah Niazi yorum ve analizleriyle yer alıyor.





Derin Ekonomi'nin yeni sayısı


#Derin Ekonomi
#donald trump
7 yıl önce