|

Herşey 1 milyon değil

Yeni Şafak
00:00 - 9/04/2005 Cumartesi
Güncelleme: 14:33 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    Düşük döviz kuru nedeniyle ithal malların ucuzlaması, Çin ve Tayvan gibi ülkelerden ithal edilen kalitesiz malların çoğalması sonucu ortaya çıkan "Herşey 1 Milyon" alışveriş merkezleri, birer birer dökülüyor. Mağazasını kapatmayıp devam etmek isteyenler, daha pahalı ürün çeşitliliği ile müşteri çekmeye çalışıyor. Yeni ucuzluk mağazalarının tabelasında herşey 1 YTL yazsa da artık içeride herşeyin 1 YTL olmadığı görülüyor.
    '3 aylık furyaydı bitti'

    Plastik eşya ve züccaciyenin dağıtım merkezi İstanbul Toptancılar Çarşısı'nda (İSTOÇ) faaliyet gösteren Poyrazoğlu Ticaret'in sahibi Murat Alçık, "Dışarıda herşey 1 milyon yazıyor ama içeride öyle değil. Bu 3 aylık bir furyaydı ve bitti. 10 yılda satılacak ürün, 3 ayda satıldı. Peynir ekmek değil ki her gün satılsın" dedi.

    1 milyon liralık ürünlere talebin azaldığını doğrulayan Yılmaz Mutfak'ın sahibi Rıza Yücekaya da, bunda satılan malların kalıcı ürünler olmasının yanında piyasalardaki genel durgunluğun da etkisinin olduğunu savundu. Yücekaya, "Satılan ürünler züccaciye ağırlıklı. 1 milyon konsepti esnaf için bir sirkülasyon oldu. Şu anda esnaf normal satışına dönmüş durumda. Krizden çıkan vatandaşta da böyle bir talep vardı, yaşandı. Herşey 1 Milyon zamanı geçti" diye konuştu.

    'Ayakta kalanlar marka olacak'
    İstanbul Esenler'deki Başkaya Alışveriş'in sahibi Hasan Kaya, "Her Şey 1 Milyon" hâlâ talep olduğunu ancak bunun bir önceki yıla göre çok düşük olduğunu söyledi. Kapanan mağazaların genelde konumu iyi olmayan yerlerde olduğunu savunan Kaya, bu tür ürünlere varoş diye tabir edilen kenar mahallelerde daha fazla ilgi olduğunu belirtti. Kendilerinin Sultanbeyli ilçesinde de bir mağazalarının olduğunu anlatan Kaya, Sultanbeyli'deki satışların Esenler'den çok çok daha iyi olduğunu belirtti. Bu tür mağazaların dar gelirli vatandaşlar için gerekli olduğunu savunan Kaya, şunları söyledi: "İnsanlar çok memnun. 1 milyon liraya nokia şarj aleti, pense gibi aletleri alabiliyorlar. Ucuz olduğu için her akşam oyuncak alan insanlar var. Kapanan şirketler olabilir ama ayakta kalanlar, BİM gibi, İSMAR gibi marka olacak."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce