|

IMF'den hububat fırçası

Hükümetin niyet mektubundaki sınırlarını aştığını belirten IMF Şefi Kahkonen, hububat ve toplu sözleşmelerdeki sapmaların kaynağının nereden karşılanacağını sordu.

Yeni Şafak
00:00 - 6/06/2001 Wednesday
Güncelleme: 11:36 - 16/06/2017 Friday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki teknik heyetin, teftişi sıkıntılı geçiyor. Yeni ekonomik programın ilk incelemesini yapan IMF teknik heyeti, hububat taban fiyatlarında ve kamu toplu sözleşmelerinde limitlerin aşılmasından büyük rahatsızlık duydu. Limitlerin aşılması konusundaki rahatsızlığını, görüştüğü bakanlara aktaran Kahkonen'in, hükümetten ek kaynak bulunmasını istediği vurgulandı.


Sözler tutulmadı

Kahkonen'in, her iki konudaki sapmamalardaki rahatsızlığını Hazine yetkililerinin yanında, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve görüştüğü bakanlara da ilettiği bildirildi.

Kahkonen ile görüşen Devlet Bakanı Tunca Toskay da IMF'nin hububat fiyatlarındaki artışlardan tedirgin olduğunu belirterek hububat taban fiyatları ile kamu toplu sözleşmelerindeki artışları savundu. Toskay, "Eğer toplu sözleşmeler uzlaşmayla sonuçlanmasaydı, ekonomik sorunların daha da olumsuz olma ihtimali vardı. Hububat taban fiyatları konusunda ise, IMF'ye Hazine'ye yük getirmeyeceğini anlattım" dedi. Toskay, kamu toplu iş sözleşmelerinin maliyetinin 600 trilyon lira civarında olduğunu belirterek, bunun telafi edilmesi gerektiğini söyledi. Toskay, hükümetin yeni ekonomik programa destek verip vermediğine ilişkin soruya ise, IMF'nin de hükümetin desteğini sorduğunu söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 years ago