|

Ticari işletme sahipleri için 5 tasarruf yöntemi

Tasarruf doğru yere, doğru zamanda ve doğru miktarda para harcamak demektir. Yani harcarken de tasarruf etmeniz mümkün.

Zywiec
14:22 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 12:41 - 28/11/2018 Çarşamba
AA
Business
Business

Tasarruf doğru yere, doğru zamanda ve doğru miktarda para harcamak demektir. Yani harcarken de tasarruf etmeniz mümkün. Ticari işletmeleri, küçük veya orta ölçekli bir işi yürütebilmek oldukça masraflı olduğundan, tasarruf için çok geç kalmamak gerekiyor. Ticari harcamalar, doğru şekilde yönetilemez ise şirketlerin başına büyük dertler açabilir.


Enerji maliyetlerini azaltmak, şirket giderlerini yeniden gözden geçirmek ya da işletme içerisine yeni düzenlemeler getirmek akla ilk gelen tasarruf yöntemleri olabilir.
Bunlar tek başına yeterli olmayacağından, harcamalarınızı avantaja çevirebilecek çözümler aramak gerekir.

Nakit harcamalarınızı fırsata çevirin

Nakit harcamalar işletmeler için çok kritiktir, nakit alışverişlerde harcanan paralardan bir puan ya da mil kazanmak ve bunu sonraki alışverişlerde ve seyahatlerde kullanmak mümkün değil. Harcamalarınızı avantaja çevirmek için kredi kartlarının ticari harcamalara mil kazandıran özelliklerini gözden kaçırmayın.

Beklenmedik masrafları nakit avansla atlatın

Günlük veya bir anda ortaya çıkan beklenmedik ticari harcamalar sizi zor durumda bırakabilir. Bu gibi durumlarda nakit akışı sıkıntısı yaşayacaksınızdır, bunun için kredi kartı seçimlerinizde size taksitli nakit avans sağlayan bir kartı seçerseniz o an yüklü miktarda faiz dayatan kredilerden kaçınmış olursunuz.

Gelirinizin bir kısmını düzenli olarak birikim hesabına aktarın

Her ay gelirinizin belli bir oranını birikim hesabına aktarmak tasarruf etmenin yanında birikim yapmanız için de en güzel yöntemlerden biridir. Minik yatırımlar, uzun dönemde kar edeceğiniz yatırım araçlarıdır.

Harcamalarınızı taksitlendirin

Tedarikçinizden peşin olarak gerçekleştirmek zorunda kaldığınız alışverişlerinizi de kredi kartınızla yapmak ödeme planınızı rahatlatacak bir adım olacaktır.
Yaptığınız yüklü ticari harcamalarla mil kazanabildiğiniz gibi, bu harcalamalarınızı sonradan taksitlendirip firmanıza uygun ödeme planı da oluşturabilirsiniz.

İşlemlerinizi kontrol altında tutun

Tüm bunların sonunda asla atlamamanız gereken adım, kredi kartınız ile gerçekleştirdiğiniz işlemleri takip ederek kontrol altına almanız. Dönem sonu aylık özet bilgilerini içeren “İcmal/Aylık Özet Raporu”, son ödeme tarihinde ödenmesi gereken toplam borç tutarını gösteren “Genel Rapor” ya da hesap kesim tarihi, ödeme tutarı, toplam borç ve kalan hesap özeti borcu bilgilerini içeren “Ödeme Raporu” işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Tüm bunların takibini sıkı sıkıya yapmak sizi gereksiz harcama yapmaktan da korur.

  • Tüm bunların sonunda; iş seyahati, konaklama, akaryakıt alımı gibi genel ticari faaliyet harcamalarınızda size puan ve mil kazandıran kredi kartı hizmetleri sayesinde artık tasarruf etmek çok da zor değil!

#Business
#tıb
#ayrıcalık
5 yıl önce
default-profile-img