|

İşte günün dolar rakamları

Dolar, haftaya yükseliş trendiyle başlamasının ardından 4.90'lı seviyelerle TL karşısında tarihi zirveyi görse de Merkez Bankası'nın geç likidite penceresi faizini artırdı. Dolar bu hamleyle ne kadar oldu? Dolar ve Euro kaç lira?

Yeni Şafak
08:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 08:05 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Vatandaşlar, "Dolar ne kadar?" sorusunun yanıtını arıyor.
Vatandaşlar, "Dolar ne kadar?" sorusunun yanıtını arıyor.

Dolar, yükselme eğiliminde başladığı haftada Asya'dan gelen satışlarla birlikte ardından TL'nin değer kaybetmesiyle 4.90'lı seviyelere çıkmış ancak Merkez Bankası'nın Çarşamba günü yaptığı müdahalenin ardından içeriden gelen satışlarla düne düşüşle başladı.

Merkez Bankası faiz arttırmasının ardından dövizle ilgili bir hamle daha yaparak 2. çeyrekte gerçekleştirilecek Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvimi güncelledi. Böylelikle döviz satım tutarının 6,15 milyar dolardan 8 milyar dolara çıkarılmasının önünü açtı. Üst sınır 10 milyar dolara çıkarıldı.

DOLAR VE EURO KAÇ LİRA?

Tüm bu bilgilerle birlikte dolarda rakamlar ne oldu? Vatandaşlar "Dolar ne kadar?" sorusunun yanıtını merak ederken, dolar saat 08.00 civarında 4.75 liradan işlem görüyor, euro ise 5.56 lira seviyesinde.

#Dolar
#Euro
#Merkez Bankası
6 yıl önce