|

Maliyet altı satış şikayeti

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, vergi vermeyerek maliyet altı satış yapan istasyonların iflasın eşiğine geldiğine dikkat çekti. Sendika, bu durumla ilgili inisiyatif alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başvurdu. Sendika KDV'nin indirilmesini istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen dilekçelerde; sektörde dönen kanun dışı işler dikkat çekildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen dilekçelerde; sektörde dönen kanun dışı işler dikkat çekildi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), vergi vermeyerek maliyet altı fiyatla satış yapan istasyonları Cumhurbaşkanlığına şikayet etmek için dilekçe kampanyası başlattı. Türkiye’nin dört bir yanındaki toplam 2 bin 350 üyesi tarafından sektörün kanayan yarası haline gelen ve çok sayıda istasyonun kapanmasına neden olan maliyet altı satışların boyutu sorunu konusunda Cumhurbaşkanlığına dilekçelerle bilgi verildi.


BÜROKRASİ ‘KÖTÜ İSTASYONCU’ İMAJI VERİYOR

Yeni Şafak’a değerlendirme yapan EPGİS Başkan Yardımcısı Aslı Çelik Yaman, maliyet altı olarak tanımlanan TÜPRAŞ çıkış fiyatının altında satış yapan istasyonlar nedeniyle binlerce istasyonun iflasın eşiğine geldiği ve satışa çıkarıldığına dikkat çekerek, “Oysa normal şartlar altında vergisini veren dürüst tüccarın maliyet altında satış yapması mümkün değildir. Maliyet altı satış daha önce defalarca belirttiğimiz gibi ancak vergiden kaçınmak yoluyla mümkündür. Maalesef bürokrasi de maliyet altı satışlara ilişkin hatalı açıklamalarıyla vergisini veren dürüst esnafın ‘kötü istasyoncu’ olarak algılanmasına yol açıyor. İşte bu sorunun çözümü için sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif almasını umut ediyoruz” diye konuştu.

‘KDV’Yİ İNDİR’ ÖNERİSİ

Sorunun çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek isteyen EPGİS ayrıca, milyarlarca liralık vergi kaçağına yol açan maliyet altı satışların önlenmesi için de önemli bir öneride bulundu Yaman, “Bu işin çözümü de çok nettir. Devlet yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 1 e düşürmeli ve aradaki 17 puanlık farkı da ÖTV’ye ilave edilmesi yeterli olacak. Burada devlet ÖTV’den feragat ederek fiyatları aşağı indirmiş olacak ama vatandaşın da vergi kaçırması cazibesini de önlemiş olacak” dedi. Yaman her iki durumu da Cumhurbaşkanlığına sundukları dilekçelerde dile getirdiklerini belirtti.

  • Erdoğan'a dilekçe
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen dilekçelerde; sektörde dönen kanun dışı işler dikkat çekildi. İstanyonlarda ticaret ahlakıyla bağdaşmayan satışlara dikkat çekilen dilekçelerde, "Akaryakıt sektöründeki maliyet altı satışlar ile vergi kaçakçılığı yapan bayi ve dağıtım şirketlerinin ortadan kaldırılması için tek geçerli yöntem; hali hazırda yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini, aradaki 17 puanlık farkın da ÖTV’ye ilave edilmesidir" denildi.
#Akaryakıt
#Petrol
#Maliyet
6 yıl önce