|

Minik ama çok hızlı Mini Cooper

Spor otomobiller içerisinde tarzıyla dikkat çeken Mini Cooper, sıradışı modeliyle spor otomobil tutkunlarına hitap ediyor

00:00 - 25/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:52 - 25/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Minik ama çok hızlı Mini Cooper
Minik ama çok hızlı Mini Cooper

Tasarımı ve spor otomobiller içinde kendine has tarzıyla dikkat çeken Mini Cooper'ın farkına önce içine oturunca hissediliyor. Otomobilin ön konsol dizaynı çok daha modern bir hale getirilirken önde oturanlar için daha geniş bir diz mesafesi ve genişlikte elde edilmiş. CD çalar gösterge tabloları ve kontrol düğmeleri eskisine göre biraz daha az kaliteli malzemeden üretilmiş gibi gözükse de konsoldaki modern dizayna uyum sağlayacak şekilde elden geçirilmiş. Koltuk döşemeleri ve kapı içi döşemeleri otomobilin rengine göre dizayn edilmiş ve yenilenmiş. Otomobildeki sinyal kolunun çalışma prensibi, arttırılan motor gücü, özellikle yokuş yukarı kalkış yaparken otomobilin geri kaymasını önleyen fren sistemi gibi birçok ek ayrıntı otomobildeki ufak ama kullanımı keyifli hale getiren küçük değişiklikler olarak dikkatimi çekti. Eskiden 5 ileri olan manuel şanzuman artık 6 ileri olarak kullanılıyor. Motor performansı ise etkileyici, 1600 cc hacmindeki motor 120 Hp güç üretiyor.

İKİ RENKLİ BOYA

Otomobilin dışındaki görsel değişiklikler ise oldukça minimal seviyede tutulmuş . Otomobilin özellikle dış dizaynında hayli etkili olan ve kişisel zevkinize göre seçimler sunan sticker ile uygulanan kaporta boya görünüm alternatifleri, iki renkli boya seçenekleri ise birçok otomobilde görmenizin mümkün olmadığı güzel ayrıntılar.

Öncelikle Mini Cooper'ın koltuğuna oturduğunuzda kendinizi en iyi oturma pozisyonunu ayarlayabileceğiniz garanti olan mükemmel bir ergonomi ve spor koltuklar, hatta yine son derece sportif bir his uyandıran küçük direksiyon simidi ile bütünleşirken bulursunuz. Yeni Mini, küçük ama kendini büyük hissettiriyor.


TEST SÜRÜŞÜ

Bu hafta Test Sürüşü'nün konuğu, sportif görünümü ve kendine özgü stiliyle sınıfının tek alternatifi Mini Cooper. Herkesin beğenisini kazanan görüntüsü ve sıra dışı tasarımıyla gerçek bir spor otomobil olan Mini, kullanım karakteriyle mutlaka kullanmanız gereken bir otomobil.



17 yıl önce