|

MÜSİAD, müzakere öncesi Avrupa gündemine taşındı

International Herald Tribune'de yer alan makalede MÜSİAD üyelerinin bugüne kadar, devlet desteği alan iş çevrelerinin aksine, destek almadan geliştiği kaydedildi.

Yeni Şafak
01:00 - 14/12/2004 Salı
Güncelleme: 10:55 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
MÜSİAD, müzakere öncesi

Avrupa gündemine taşındı
---------------------- manset ---------------------

Dünyanın etkili gazetelerinden International Herald Tribune'e demeç veren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Dr. Ömer Bolat, "Bizim üyelerimiz işlerini bugüne kadar geçmiş hükümetlerin bazı şirketlere verdiği teşviklerden hiç yararlanmadan, zorluklarla inşa etti. İhracata odaklandı" dedi.

Avrupa'da ve Amerika'da etkili gazeteler arasında yer alan International Herald Tribune'de Justin Keay imzasıyla yayınlanan makalede, MÜSİAD'ın Türkiye'nin AB adaylığı konusunun ısındığı bir dönemde, sesini yükselterek etkili olmaya başladığı belirtildi. Makalede, MÜSİAD üyelerinin bugüne kadar devlet desteğiyle geçinen laik iş çevrelerine meydan okuduğu iddia edildi.

GSMH'nin yüzde 10'unu MÜSİAD üyeleri üretiyor

"Türk iş dünyasında Müslüman bir ses" başlığını taşıyan makalede, MÜSİAD'ın Türkiye Gayri Safi Milli Hasıla'sının yüzde 10'unu ürettiği, Adalet ve Kalkınma Partisi ile benzer siyasi bakışa sahip olduğu belirtildi. 2 bin 200 üyesiyle 7 bin şirketi kontrol ettiği, yarım milyondan fazla insana istihdam sağladığı bildirildi. Gazetede, ikiden fazla dil bilen yeni başkan Ömer Bolat'ın Albayrak Grubu'nun CEO'su olmadan önce profesyonel eğitimini Türkiye, Hollanda ve Almanya'da tamamladığı yazıldı.

Tribune'e verdiği demeçte Uluslararası Para Fonu (IMF) hakkındaki şüphelerini dile getiren MÜSİAD Başkanı Bolat, IMF'nin Türkiye'de uyguladığı ekonomik programlarda fakirlik ve sosyal boyutu dikkate almadığını ifade etti. Bolat, Türkiye'de borç yönetimini planlayan IMF'nin bunu bir başarı hikayesi olarak anlatmak istiyorsa, Türkiye'nin faiz ödemelerini azaltması konusunda birşeyler yapmasını, zira ülkenin 1999'da 40 milyar dolar borçluyken şu anda 150 milyar dolar borçlu hale geldiğini, bu faiz oranlarıyla Hazine'nin iflasa gidebileceğini bildirdi. Bolat, üretim, ihracat ve istihdamın artması durumunda Türkiye'nin borçlarını ödeyerek IMF'ye bağımlılıktan kurtulacağını vurguladı.

MÜSİAD: Hem AB, hem de İslam dünyası olsun
International Herald Tribune'de yayınlanan makalede, MÜİSAD'ın, AB ile ilişkilerin iyi olmasının yanısıra İslami dünya ile de yakın bağlar kurulmasını savunduğu belirtildi. Gazete, Ömer Bolat'ın ağzından İslam ülkeleri arasındaki ticaretin son üç yılda iki kattan fazla artarak yüzde 5'ten yüzde 11'e çıktığını, Türkiye'nin MÜSİAD'ın öncülüğünde İran, Fas, Ürdün ve Suriye ile Serbest Ticaret Anlaşmaları imzaladığını aktardı. MÜSİAD Başkanı, "Bizim öncelediğimiz şey, gücün yanında olma değil hakkın yanında olmaktır" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce