|

Önce halkız sonra banka: 82 yaşındaki Halkbank Türkiye’nin en büyük 3. bankası

Küçük esnaf ve sanayi için 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla kurulan Halkbank 82. yaşını kutluyor. Aktif büyüklüğüyle üçüncü olan Halkbank, yeni yaşına KOBİ alanında yüzde 19,4 pazar payı ile girmenin gururunu yaşıyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Halkbank 82 yıldır önce halk, sonra bankadır” dedi.

Haber Merkezi
01:00 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 23:37 - 22/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Halkbank
Halkbank

Türkiye'nin en büyük üçüncü bankası Halkbank 82. yaşını kutluyor. 1938 yılında Atatürk'ün imzasıyla kurulan Halkbank ekonomiye verdiği destekle göz dolduruyor. Türkiye'ye salgınla mücadelede güç veren Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank'ın verdiği toplam destek miktarı 59 milyar TL'ye ulaştı. Mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü 491,2 milyar TL’ye taşıyarak sektörde üçüncü sırada yeralan Halkbank, bu dönemde toplam kredilerini 441,5 milyar TL'ye yükseltti. Reel ekonominin güçlü destekçisi olan Halkbank'ın KOBİ Bankacılığı pazar payı yüzde 19,4 olarak gerçekleşti.


ESNAFA KOL KANAT GERİYOR

Halkbank'ın 2001 krizinde özelleştirme yoluyla yok paraya satılması teklifini hatırlatan Genel Müdür Osman Arslan, “Kuruluşundan itibaren reel sektörün destekçisi olan Halkbank'ın KOBİ Bankacılığı alanındaki pazar payı yüzde 19,4'e ulaşmıştır. Bu başarı bir tesadüf değil; çünkü Halkbank önce halk, sonra bankadır” diye konuştu. 2002 sonrası dönemde Halkbank aktif toplamını 27 kat büyüterek sektörün 3. bankası oldu. Nakdi kredilerini 270 kat büyüterek sektörün 2. bankası olan Halkbank, mevduatını da 27 kat büyüterek sektörün 2. bankası haline geldi. 2002-2020 yılları arasında Halkbank tarafından 2,7 milyon esnaf ve sanatkâra 141 milyar TL esnaf kredisi kullandırıldı.

TÜRK SANAYİSİNE DESTEKÇİ
  • Halkbank'ın reel sektörün ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümlerle Türkiye'nin büyümesine 82 yıldır büyük katkı sağladığına dikkat çeken Arslan şunları söyledi: “Üreten Türkiye’nin Bankası olarak KOBİ bankacılığı alanındaki uzmanlığımızla reel sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren ürün ve hizmetler geliştirmek, orta ve uzun vadeli kredilerle yatırımları desteklemek 82 yıldır önceliğimiz oldu. Yerli sanayicimizin rekabet gücünü artırarak dünyaya açılmasını da tüm imkânlarımızla ve vargücümüzle destekledik. İşletmelerin istihdam imkânlarını geliştirmelerine destek olmaya da her zaman büyük önem verdik. Bankamız güçlü teknolojik ve finansal altyapısıyla bundan sonra da tüm imkânlarıyla Türkiye'yi gelecek hedeflerine ulaştırmak için çalışmaya devam edecektir. Ülkemizin milli markamız Halkbank’ın desteğiyle ürettiğini, büyüdüğünü ve geleceğe umutla baktığını görmek en büyük gururumuzdur.” Halkbank’ın 81 ilde binden fazla şubesi ve 22 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor.
#Halkbank
#Osman Arslan
#KOBİ
#Esnaf
#Sanayi
4 yıl önce