|

Programın düşmanı hükümette

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski, hükümetin içinde yer alan ve kayırmacılıkla beslenen ortaklardan birinin programın düşmanı olduğunu savundu.

Yeni Şafak
00:00 - 7/08/2001 Salı
Güncelleme: 14:19 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Hükümetin büyük ortağını eleştiren Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski, ekonomik sorunların, siyasal sistemin işlevsizliği sonucu olduğuna inandıklarını söyledi. Kaslowski, ayrıca, programın düşmanları olduğunu, bu düşmanların hükümet içinde de bulunduğunu savundu. İtalya Üretim İşleri Bakanı Antonio Marzano, Türk Sanayicileri ve İşadamları (TÜSİAD) üyeleri ile biraraya geldi.

Çırağan Sarayı`nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmeye, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Babaoğlu ile TÜSİAD`ın İtalyan işadamı üyeleri Alessandro Guerrera, Guido Manzini, Giuseppe Moggi, Luigi Pasqualino, Giuseppe Farina katıldı. İtalyan Üretim İşleri Bakanı Antonio Marzano başkanlığındaki 15 kişilik heyet de görüşmede yer aldı.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski, basına dağıtılan konuşma metnine göre, Türkiye`nin, politikacıların 1999 yılında karar verilen ekonomik reform programlarını mantıki sonucuna götürmekteki isteksizliği yüzünden çıkan krizle yoksul düştüğünü belirtti.

Bu yılı ekside bitireceğiz

Konuşmasında TÜSİAD olarak bu programa destek verdiklerini vurgulayan Kaslowski, "Şu ana dek kaydedilen devalüasyon oranı şimdiye dek brüt Gayri Safi Milli Hasılamız'ı dolar cinsinden yüzde 25 azaltmıştır. Halk kitlelerinin yaşadığı güçlükler toplumsal bir hoşnutsuzluk yaratmaktadır.

Programın hükümet içinde de düşmanları vardır. Koalisyon içindeki partilerden biri, ekonominin rasyonelleşmesi ve kayırmacılığın sona ermesi durumunda kitle desteğini yitirebilir. IMF ile hükmet arasındaki son çekişmeler, bu parametrelerin ışığında anlaşılmalıdır."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce