|

Ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacağız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaklaşan Ramazan ayı için bütün gıda denetçilerinin hazır olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 Monday
Güncelleme: 02:21 - 14/05/2018 Monday
Yeni Şafak
​​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba
​​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Geçen yıl Ramazan ayı denetimleri kapsamında Türkiye genelinde gıda üretim, satış ve sunum yerlerinde toplam 112 bin 739 denetim gerçekleştirildiğini belirten Fakıbaba, yaklaşan Ramazanda da geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı hassasiyetle ve 6 bin 764 personelle yoğun denetim gerçekleştirileceğini vurguladı.

DENETİM SAYISINI ARTTI

Fakıbaba, şunları kaydetti: “Gıda denetimleri, halkımızın sağlığı açısından önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu öneme binaen hem denetimde bulunan personel sayımızı hem de denetim sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Gıdaların güvenilirliği konusunda vatandaşlarımız rahat olsunlar. Özellikle Ramazan’da tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapmak isteyenlere göz açtırmayacağımızın bilinmesini isterim.”

SON TÜKETİM TARİHİNE KONTROL

Fakıbaba, “Ramazan paketi” adı altında çeşitli gıdaların birarada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimlerde de gıdaların son tüketim tarihiyle etiket bilgilerinin kontrol edildiğini bildirdi.

#Ahmet Eşref Fakıbaba
6 years ago