|

'Tek yumruk olmaktan başka çaremiz kalmamıştır'

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, "Gelinen noktada Türkiye adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Görülmelidir ki siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetteki birliktelik, halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır" dedi.

Yeni Şafak
13:52 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 14:00 - 11/12/2016 Pazar
AA
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, "Siyasetteki birliktelik, halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır" ifadesini kullandı.



Yorgancılar, yazılı açıklamasında, dünyanın en stratejik coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye'nin çok boyutlu bir saldırı altında olduğunu belirtti.



İstanbul'daki terör saldırısını lanetleyerek, şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yararlılara da acil şifalar dileyen Yorgancılar, şunları kaydetti:



"Türkiye bir taraftan devleti ele geçirmeye çalışan sinsi bir örgütle mücadele etmeye çalışırken, diğer taraftan da Fırat Kalkanı gibi çok önemli bir operasyonu yürütmekte ve sınır güvenliği ile ilgili mücadelesini sürdürmektedir. Gelinen noktada Türkiye adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Görülmelidir ki siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetteki birliktelik, halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır. Lanetlemekten belki yorulduk ama çözüme ulaşıncaya kadar hep birlikte mücadelemiz devam edecektir. Tek bir amaç etrafında tek yürek olarak birleşmeliyiz ki bu beladan kurtulabilelim. Ülkemizin birliğini, dirliğini hiçbir kuvvet bozamayacak, hedeflerinden hiçbir kuvvet uzaklaştıramayacaktır."




"Türkiye'yi yıkamazsınız"


Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat da İstanbul'daki terör saldırısının tüm insanlığı hedef aldığını vurgulayarak, "Bu hainlerin tek bir amacı var o da tüm insanlığı katletmek. Onların kutsalı, değerleri, kalpleri yok. Terörden, kandan ve kargaşadan medet uman hainler emellerine ulaşamayacaklarını çok iyi biliyor. Buna karşı biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz. Türkiye'yi asla yıkamayacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.



Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yararlılara da acil şifalar dileyen Alhat, şöyle devam etti:



"Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemeyen hain güçler, bir kez daha devreye girdi. Saldırı, Türkiye'nin huzur ve kardeşliğine yapıldı. Bu hainlerin gıdası kan ve kaostan başka bir şey değil. Terörizm tüm dünyayı etkileyen bir yapıda ve bu nedenle bu hainlere tüm dünyanın ortak bir cevap vermesi gerekiyor. Çünkü bu saldırıların tamamı insanlığı hedef alıyor. Türkiye her zaman olduğu gibi bu saldırı karşısındaki dik duruşunu yine muhafaza edecek, yine hepimiz el birliğiyle göğsümüzü siper edeceğiz. Terör örgütlerine karşı iki yüzlü tutum sergileyenlere de en iyi cevabı yine milletimizin vereceğini biliyoruz."



#EBSO
#Ender Yorgancılar
7 yıl önce