|

Turkcell üniversitesi

Turkcell, topluma katkı projeleri için her yıl 150-200 milyon lira kaynak ayırıyor. Bu rakamın Turkcell gelirlerinin yüzde 1’ine karşılık geldiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “Sosyal sorumluluk alanındaki işlerimizi kurma kararı aldığımız Turkcell Vakfı çatısı altında yürüteceğiz” dedi. Akça, İTÜ ile Turkcell Teknoloji Enstitüsü’nü kurmak üzere görüşmeler yaptıklarını da söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2018 Pazar
Güncelleme: 01:10 - 15/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
İTÜ ile Turkcell Teknoloji Enstitüsü’nü kurulkacak
İTÜ ile Turkcell Teknoloji Enstitüsü’nü kurulkacak

Turkcell'in eğitime verdiği sponsorluk ve sosyal sorumluluk proje destekleri her geçen gün kurumsallaşıyor. Şirket, şimdi de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile ortak bir eğitim projei hazırlığında. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerini Türkiye’nin geleceğine değer katması, fırsat eşitliği sağlaması ve sürdürülebilir olması kriterlerine göre belirleyen Turkcell, dezavantajlı kitlelere fayda sağlamayı ve topluma yatırım yapmayı en önemli önceliği olarak görüyor. Turkcell, gelirlerinin YÜZDE 1’ini topluma katkı projeleri için ayırıyor.

YILDA 150-200 MİLYON TL KAYNAK

Bu, kârın yüzde 10’una, yaklaşık 150-200 milyon lira arasında bir rakama karşılık geliyor. Turkcell Vakfı kurma kararı alan şirket, sosyal sorumluluk alanında işlerini bu vakıf çatısı altında yürütecek. Bu çalışmalar, Turkcell’in bir üniversite kurma yolunda olduğu görüntüsü veriyor. Vakıf kurma kararını sohbet ettiğimiz Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’dan öğrendik. Turkcell Life’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Berlin etkinliğinde buluştuğumuz Akça, kadın, çocuk, engelli ve mültecilere yönelik eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi.

ENSTİTÜ AKADEMİK YILA YETİŞİR

İTÜ ile Turkcell Teknoloji Enstitüsü’nü kurmak üzere görüşmeler yaptıklarını anlatan Akça şu bilgileri verdi: “Anlaşma sağlanması halinde enstitüyü yeni akademik yıla yetiştirmek istiyoruz. Enstitünün yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olması planlanıyor. Amacımız Türkiye’de teknoloji laboratuvarı oluşturmak. 2000 yılında Kardelenler Projesi ile başlattığımız Turkcell Eğitim Bursu, fırsat eşitliği anlamında Türkiye’nin en uzun soluklu ve öncü sosyal sorumluluk projesi oldu. Şimdiye kadar 10 bin burs ile on binlerce gencin meslek sahibi olmasına katkıda bulunduk. Okullara desteğimiz devam ediyor. 2020’ye kadar her yıl 10b in lise ve üniversite öğrencisine ulaşmayı hedefliyoruz.”


Geleceğin ‘Einstein’larını arıyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile yürütülen Zeka Küpü Projesi hakkında da bilgi veren Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, bu projeyle üstün yetenekli öğrencileri teknolojiyle tanıştırmak, bu alanda meraklarını celbetmek ve yeteneklerini erken safhalarda keşfedip geliştirmeye hedeflediklerini anlattı. Okullara akıllı tahta, 3D yazıcı, bilgisayar ve robotik ve elektronik malzemeden oluşan Zeka Küpü sınıfı oluşturduklarını ve yüz yüze eğitim verdiklerine dikkat çeken Ahmet Akça, “2 yılda 18 ilde 22 okula teknoloji sınıfı kuruldu, 500’den fazla öğrenci ve öğretmene 850 saat eğitim verildi. 20 bin BİLSEM’liye Maker ve Kodlama kiti dağıttık. Türkiye’nin en kapsamlı uzaktan öğretim sistemi aracılığıyla 5000 öğrenciye 120 bin saat eğitim verildi. 2020’ye kadar Sadece genel amaçlı teknoloji sınıflarını değil; uzay, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik zenginleştirilmiş eğitim ve donanımların sağlanması hedefleniyor. Hedef 30 bin kişiye ulaşmak” diye konuştu. Akça, dijital zorbalığa karşı çocukları korumaya yönelik bir eğitim programı olan Dijital Zeka çalışmalarının da altını çizdi.

  • 10 bin çocuğa ulaşma başarısı
  • Engelsiz Eğitim Programı kapsamında imza attıkları işleri anlatan Ahmet Akça, “Özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamayı amaçladık. 2015’te başladık, engelli öğrencilerin eğitim ve istihdamına destek sunuyoruz. 3 yılda 40 ildeki 80 okulda 10 binden fazla öğrenci hedeflendi. Toplam 84 okul ve 45 ile ulaşıldı ve hedeflenen rakamın üzerine çıktık” dedi.

Teknolojinin insancıl yüzü: Merhaba Umut

Türkiye’deki 1,7 milyon Suriyeliye hizmet sağlayan Turkcell, Merhaba Umut Projesi ile anadili Arapça olan bireylerin Türkiye’de hayata uyum sağlamalarına yardımcı oluyor. Akça, “Tüm operatör müşterilerinin erişebildiği uygulama, ücretsiz hizmet veriyoruz. 2020’ye kadar 13 bin Suriyeli çocuğa kodlama eğitimi vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

#Türkcell
#İTÜ
#Ahmet Akça
6 yıl önce