|

Türkiye en iyisini sunuyor

Ülkemizdeki yatırım imkanları, uluslararası çaptaki birçok finansal kurumdan takdir topluyor. Türkiye’nin yatırım açısından en iyi fırsatlara sahip olduğunu vurgulayan Asya-Pasifik bölgesi iş adamları, ‘Herhangi bir risk görmüyoruz’ mesajı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 00:54 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi Kasım ayında İstanbul'da düzenlenecek.
Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi Kasım ayında İstanbul'da düzenlenecek.

Türkiye, önemli zirvelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kasım ayında İstanbul’da düzenlenmesi planlanan Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi’nin tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkanı Jemal Inaishvili, 'Türkiye'ye güveniyoruz' mesajı verdi. Ülkemizin yatırım fırsatları açısından bölgede en iyisini sunma potansiyeline sahip olduğunu belirten Inaishvili, "Her ne kadar problemler, Suriye'deki savaş, ekonomik ve küresel meseleler olsa da Türkiye, kesintisiz bir şekilde iyi ekonomik göstergeleriyle hem bölgesinde hem de dünyada lider ülkelerden birisi olarak öne çıkıyor" diye konuştu.

‘RİSK GÖRMÜYORUZ’

CACCI Başkanı Inaishvili, Bangladeş'ten gelen yetkililerin planlama toplantısına katılmanın yanı sıra Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görmek için de burada bulunduğunu belirtti. İstanbul'u çok sık ziyaret ettiğinden bahseden Inaishvili, "Herhangi bir risk görmiyorum. Bir sorun beklemiyoruz, öngörmüyoruz ne bu yıl ne de gelecekte. Çünkü Türkiye, güçlü bir siyasi güç olmayı sürdürecek. Aynı şekilde savunma ve ekonomi konusunda. Bunu da görüyoruz. Hükümetin bütün bu meselelerle ilgili tepkisinin son derece etkili olduğunu görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

ASYA PASİFİK ÜLKELERİNİN İHRACATIMIZDAKİ PAYI YÜZDE 7

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Asya Pasifik Bölgesi'nin, dünya nüfusunun yüzde 40'ını, kapsadığını, CACCI'nin ise bölgenin en büyük iş dünyası örgütü olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "CACCI, 28 ülkeden yaklaşık 3 milyon şirketi temsil ediyor. Türkiye olarak, Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki iş adamlarıyla, güçlü bir entegrasyon istiyoruz. Asya-Pasifik bölgesinin ihracatımız içinde payı sadece yüzde 7, ithalatımız içindeki payıysa yüzde 24 olurken 2000-2017 döneminde, yani son 17 yılda Türkiye'ye, 150 milyar dolar uluslararası yatırım geldi. Asya-Pasifik ülkelerinin buradaki payı sadece yüzde 5, yani 8 milyar dolar. TOBB olarak, CACCI üyelerini, stratejik ortak kabul ediyoruz."

  • Yatırımcı büyümeye gelir
  • TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'de yatırım açısından ne tür riskler var?" değerlendirmeleri üzerine, şunları kaydetti: "Türkiye'de bir risk yok. Tam tersine Türkiye, şu anda gerek yerli gerek yabancı yatırımcılar açısından fırsatlar ülkesi. Türkiye, şu anda dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi. Geçen yıl itibarıyla ilk 3 çeyrekte 7,2'lik bir büyüme gerçekleştirdi. İstikrar gören insanlar yatırım yapar. Risk gören insanlar, hele sermaye hiç yatırım yapmaz."

Asya yeni merkez

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklığlu, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Uzak Asya'ya kaydığını belirterek, şunları kaydetti: "Yani pasifik yüzyılına girmiş bulunuyoruz. 3 milyarın üzerinde tüketicisiyle, en büyük küresel pazar burada. CACCI ülkeleri, yılda 5 trilyon dolar civarında mal ve hizmet ithalatı gerçekleştiriyor. Öte yandan ekonomik büyümeleri de dünya ortalamasının üzerinde. Son 5 sene de bu bölgenin büyüme hızı yüzde 6’larda."

#Türkiye
#TOBB
#Rıfat Hisarcıklığlu
6 yıl önce