|

'Türkiye Finans’taki yatırımımızı stratejik ve uzun vadeli görüyoruz'

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın yüzde 67.03 payı ile hakim hissedarı The National Commercial Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mansour S. Al Maiman “Türkiye Finans’taki yatırımımızı stratejik ve uzun vadeli görüyoruz” dedi.

Yeni Şafak
19:35 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:40 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Türkiye Finans’taki yatırımımızı stratejik ve uzun vadeli görüyoruz
​Türkiye Finans’taki yatırımımızı stratejik ve uzun vadeli görüyoruz

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans’ın yüzde 67.03 payı ile hakim hissedarı olan The National Commercial Bank’in (NCB) Yönetim Kurulu Başkanı Mansour S. Al Maiman, Türkiye’ye geldi. Türkiye Finans Katılım Bankası üst yönetimini ziyaret eden Maiman, bankayı büyütme hedeflerine vurgu yaptı.

‘TÜRKİYE İKİNCİ ANA FAALİYET ÜSSÜMÜZ’

Türkiye Finans’taki yatırımı stratejik ve uzun vadeli gördüklerini dile getiren Maiman, “Türkiye'nin güçlü ekonomik temelleri ve katılım bankacılığının yüksek büyüme potansiyeli, bizi cezbeden başlıca unsurlar oldu. Türkiye'yi ikinci ana faaliyet üssümüz olarak görüyor, müşterilerimize sunduğumuz hizmeti mükemmelleştirmenin yanında ekonominin gelişimine de katkıda bulunmak adına Türkiye Finans'ı büyütme isteğimizi sürdürüyoruz. Suudi Arabistan ve Türkiye arasında politik ve ekonomik bağlar giderek güçlenirken doğan fırsatlar bizi de heyecanlandırıyor. İki ana faaliyet pazarımız arasındaki yatırım ve ticaret hacminin büyümesinde rol alabilecek bir konumda olduğumuza inanıyoruz” dedi.

Türkiye Finans’ı büyütme stratejilerinin NCB olarak Arabistan pazarında sürdürülebilir liderliği yakalamalarını sağlayan prensiplere dayandığının altını çizen Maiman, müşteri odaklı hizmetin artarak devam edeceğini söyledi. Maiman, şöyle devam etti: “Güçlü kontrol ve risk yönetimi ile üstün hizmet kalitesini sağlayan en iyi teknolojik altyapı, en önemli kurallarımız arasında yer alıyor. Bütün bunların ötesinde, NCB olarak bize başarıyı getiren en önemli unsurun çalışanlarımız olduğunu düşünüyoruz. NCB'nin başarısını burada da yakalamak için, Türkiye Finans yönetimi de en iyileri bünyesine kazandırıp onları geliştirerek bünyesinde tutmak; bir güven, takım ruhu ve yüksek performans kültürü oluşturmak konusunda kararlı adımlarla ilerliyor.”

15.7 MİLYAR $’LIK ÖZKAYNAK

1953 yılında kurulan ve bugün 15.7 milyar dolarlık güçlü bir özkaynağa sahip olan The National Commercial Bank (NCB), Suudi Arabistan’ın ilk ve en büyük kamu bankası. 5 ülkede yatırımları bulunan, Suudi Arabistan’ın en büyük bankası The National Commercial Bank (NCB) 2008 yılında yüzde 67.03 hisse ile Türkiye Finans Katılım Bankası’nın hâkim ortağı haline geldi. Bu tarihten sonra önemli bir değişim ve atılım dönemine giren banka Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında ilk 20’de yer alıyor.

#​Türkiye Finans
#The National Commercial Bank
#Mansour Al Maiman
7 yıl önce