|

Türkiye'de 'cruise' gemi işleten tek isim bakan oldu

Başkan Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından 'Turizm Bakanı kim oldu' 'Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir' gibi aramalar da özellikle sosyal medyada trendler arasına girdi. Yeni dönemde Türkiye'nin turizm gibi oldukça önemli bir alanında kaptan köşkünde olacak Ersoy, ticari hayatında imza attığı ilklerle de adından söz ettiren bir isimdi.

Yeni Şafak
00:17 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 10:01 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Yeni Turizm Bakanı Ersoy'un firması Türkiye'de cruise gemi işletmeciliğinde bulunan tek firma olarak sektörde öne çıkıyor.
Yeni Turizm Bakanı Ersoy'un firması Türkiye'de cruise gemi işletmeciliğinde bulunan tek firma olarak sektörde öne çıkıyor.

Türkiye'nin yeni sistemindeki ilk kabine Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklandı.

Buna göre 1 Başkan Yardımcısı ve 16 Bakan'ın yer aldığı yeni dönemde kabineye giren isimlerle ilgili detaylar da gözlerden kaçmadı.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir?

1968 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde öğrenim gördü. Alman Lisesi’nde öğrenciyken düzenlediği tur organizasyonlarıyla turizm sektörüne giriş yaptı.

2011’in Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan oteli Maxx Royal Belek ve akabinde açılan Maxx Royal Kemer ile turizmdeki atılımlarını sürdürdü.


Cruise gemi işleten Türkiye'deki tek isim

  • Aynı zamanda Akdeniz’in en iddialı golf sahalarından Montgomerie Maxx Royal’i bünyesinde bulunduran tesis, 2013 yılından bu yana dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan European Tour Turkish Airlines Open finallerine de üst üste 3 yıl boyunca ev sahipliği yaptı.
  • 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak Türkiye’nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017 yılında online rezervasyon platformu odamax.com’u hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk sahibidir.

#Kabine
#Turizm
#Mehmet Ersoy
6 yıl önce