|

Yabancı hastaya çağrı kolaylığı

Türkiye, sağlık turizmden sağladığı 8 milyar dolar geliri artırmak için çağrı altyapısını güçlendiriyor. Uluslararası hastalara sağlık hizmeti veren merkezin kapasitesi yüzde 100 artırılarak, çağrı sayısı 20 bine yükseltilecek.

Nur Banu Aras
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:46 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
​Yabancı hasta için çağrı merkezlerinde kapasite artırılıyor.
​Yabancı hasta için çağrı merkezlerinde kapasite artırılıyor.

Turizmi çeşitlendirmek isteyen, bu doğrultuda önemli alternatifler arasına sağlık turizmini de ekleyen Türkiye, bu kapsamdaki çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 800 bin yabancı turiste sağlık hizmeti verildi.

Ülkemize sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında gelen hastaların sağlık hizmetine kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla kurulan
Uluslararası Hasta Destek Birimi Tercümanlık ve Çağrı Merkezinin (UHDB) kapasitesi bu yılın ilk döneminde yüzde yüz artırılacak.

ULUSLARARASI 20 BİN ÇAĞRI

  • Uluslararası hastalar tarafından 112 ve 184 çağrı merkezlerine gelen yabancı dildeki telefon çağrıları veya UHDB'ye telekonferans ile yönlendirilen yabancı dildeki telefon çağrıları 6 dilde tercüme ediliyor. Söz konusu diller Almanca, Arapça, İngilizce, Rusça, Farsça ve Fransızca.
Söz konusu merkezde çağrılar cevaplanarak ihtiyaca göre danışmanlık hizmeti veriliyor, öneri ve şikâyetler kayıt altına alınıyor.
Merkezin kapasitesinin artırılmasıyla yaklaşık 20 bin çağrının gelmesi hedefleniyor.
#Almanca
#Arapça
#İngilizce
#Rusça
#Farsça ve Fransızca
5 yıl önce