|

Yabancı yatırımcıya da Turkuaz kart müjdesi

Türkiye küresel yatırımcıyı daha fazla çekmek için turkuaz kart uygulaması başlatacak. Buna göre ülkemize yatırım yapacak şirketler için bürokratik engeller en aza inecek. Davos Zirvesi’nde müjdeyi veren Başbakan Davutoğlu, “Türk vatandaşları gibi olacaklar. Daha fazla yatırım için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:02 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Davos Zirvesi'nde, önde gelen küresel yatırımcılarla birebir görüşme imkanı bulan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünya ekonomisinin kalbinin Davos'ta yabancı yatırımcıya turkuaz kart müjdesi verdi. Geçtiğimiz ay, yurt dışındaki nitelikli işgücünü Türkiye'ye çekmek adına bilim adamlarına, turkuaz kart vereceklerini açıklayan Davutoğlu, bu uygulamanın küresel yaptırımcıyı da kapsayacağını açıkladı. Türkiye'nin son yıllarda artan jeo-politik ve iktisadi önemi, krizler yaşanan bölgesinde istikrarlı bir ülke olarak dikkat çekmesi nedeniyle, atılan bu adım yatırımcılar tarafından da olumlu karşılandı.



TÜRK VATANDAŞI GİBİ OLACAKLAR


“Yatırımların gerçekleştirilmesi aşamasında yabancı yatırımcılara turkuaz kartı vereceğiz ve Türk vatandaşları gibi olacaklar. Onları destekleyeceğiz” diyen Davutoğlu, ''coğrafya, demokrasi, insan özgürlüğü, girişimciliğin güçlendirilmesi ve vatandaş'' gibi değerlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Davutoğlu, THY ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın katkılarıyla, WEF Kıdemli Danışmanı Cüneyd Zapsu tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemeğe davet edilenler arasında akademisyenler, ekonomistler, siyasiler, yatırımcı, iş adamı, yazar, uluslararası kuruluşların başkan ve yöneticileri yer aldı. Başbakan Davutoğlu, yemeğin ardından davetlilerin sorularını cevapladı.







Davutoğlu, enerji, insan, ekonomi ve politikayla ilgili tüm unsurların Türkiye'de tartışıldığını dile getirerek, “Bu çerçevede ortaya konulan 'endüstri devrimi 4.0' olarak tanımlanan süreci Türkiye kaçırmayacak ve demokratik değerlerimizden taviz vermeyeceğiz" dedi.



Teknoloji getirene muafiyet


Yatırımlara verilen desteklere de değinen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye olarak yatırımlar için orta ve yüksek düzeyli teknoloji yatırımlara vergi muafiyetleri söz konusu. Belli bölgelerde örneğin İstanbul'da yatırım yapılacaksa dahi Doğu Anadolu'da yatırım yapılıyormuş gibi yaklaşım ortaya koymaktayız. Eğer yüksek teknoloji yatırımları gerçekleşiyorsa bu şekilde muafiyetler söz konusu. Sektörler çerçevesinde özel komiteler oluşturuldu. Bu konuda sürekli görüşme halinde olacağız."


#Davos Zirvesi
#Turkuaz kart
#Cüneyd Zapsu
8 yıl önce