|

Gaziantep'te bazı hava araçlarının uçuşuna yasaklama-Antep haber

Gaziantep'te uçak ve helikopter dışındaki tüm hava araçlarının uçuşu yasaklandı.

Yeni Şafak
18:04 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:08 - 5/06/2017 Pazartesi
AA
Gaziantep'te bazı hava araçlarının uçuşuna yasaklama-Antep haber
Gaziantep'te bazı hava araçlarının uçuşuna yasaklama-Antep haber

Gaziantep'te uçak ve helikopter dışındaki tüm hava araçlarının uçuşu yasaklandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, muhtemel terör saldırısını engellemek amacıyla bir dizi kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Terör örgütleri tarafından hava araçlarıyla sansasyonel nitelikte düzenlenebilecek muhtemel saldırıların engellenmesi ve bertaraf edilmesi amacıyla, ilimiz genelinde ticari hava işletmeciliği ve genel havacılık faaliyetleri kapsamında yürütülen, helikopter ve uçak uçuşları dışında kalan insanlı/insansız, motorlu/motorsuz (drone, yamaç paraşütü, planör, paramotor vb.) her türlü sivil hava araçlarının uçuşları yasaklanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bady zehir tacirlerine göz açtırmıyor-

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevli dedektör köpek Bady, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.Gaziantep-Nizip eski yolu üzerinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri, şüphe üzerine bir aracı durdurarak arama yaptı. Dedektör köpek Bady ile araç içerisinde yapılan aramada bagajda bulunan hoparlör içerisine gizlenmiş 430 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu maddeye el konulurken, araç sürücüsü gözaltına alınarak sorgulanmak üzere GaziantepEmniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Suriyeli mültecilerden çevre duyarlılığı-Suriyeli mülteciler Gaziantep Kent Konseyi üyeleri ile birlikte çevreye dikkat çekmek amacıyla çöp konteynerlerini boyayıp, parkı temizledi.Dünya Çevre Günü dolayısıyla Gaziantep Kırkayak parkı içerisinde etkinlik düzenleyen Gaziantep Kent Konseyi üyeleri ve Suriyeli mülteciler, çöp konteynerlerini boyayarak, parkları temizledi. Çevre duyarlılığına dikkat çeken etkinliğe katılan Suriyeli çevre gönüllülerinden Suriyeli Adile Pektaş, "Bugün Dünya Çevre Günü o yüzden burada toplandık.Çöp konteynerleari boyuyoruz. Akşama kadar buraları temizleyeceğiz“ şeklinde konuştu. Gaziantep Kent Konseyi ise yayınladığı bildiride, "Sahip olduğu tabii güzelliklerle emsali olmayan memleketimizin, doğal kaynaklarının bilinçli kullanıldığı ve yenilebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştığı,yeşil ve temiz bir çevreyle gelecek nesillere bırakabilme umudu ile tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyoruz“ ifadelerine yer verdi.Gaziantep Kent Konseyi üyeleri Suriyeli mültecilerin sokak temizlemesi ile etkinik sona erdi.

#Drone
#Gaziantep
#uçuş yasaklandı
#hava araçları
7 yıl önce