|

1 Mayıs'ın İstanbul'a faturası 1 milyar YTL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, marjinal grupların 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma inadıyla savaş alanına dönen İstanbul'da maddi zararın 1 milyar YTL civarında olduğunu söyledi. Topbaş, MOBESE kameralarının bazılarını emniyetin kullanımına verdiklerini açıkladı.

Gökhan Yılmaz
00:00 - 3/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:52 - 3/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
1 Mayıs'ın İstanbul'a faturası 1 milyar YTL
1 Mayıs'ın İstanbul'a faturası 1 milyar YTL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olaylı geçen 1 Mayıs nedeniyle İstanbul'un genel olarak zararının 1 milyar YTL civarında olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Şu anki nüfus yoğunluğununun Taksim'de miting yapılmasını kaldıramayacağını belirten Topbaş, “1 Mayıs nedeniyle İstanbul'un genel olarak zararının 1 milyar YTL civarında olduğu tahmin ediliyor. İstanbulluların, esnafın günlük durgunluğu ve hareketsizliğinin getirdiği yansımalar bunlar. Bu yansımalar vergilere de iş hacmine de intikal edecektir” dedi.

Taksim'in büyük ölçekli toplantıları kaldıramayacak bir bölge olduğunu dile getiren Topbaş, “ 500 bin insanı çekemeyeceğini söyledi. Obu boyuta da gelmemeliydi” diye konuştu. Topbaş, Taksim'deki bazı MOBESE kameralarının valilikten gelen talep doğrultusunda emniyetin kullanımına verildiğini bildirdi.


Gözaltındaki 519 kişi serbest

1 Mayıs olaylarıyla ilgili gözaltına alınan 530 kişiden 519'u serbest bırakıldı. Diğer kişilerin çieşitli suçlardan araması bulunduğu için gözaltında tutulduğu belirtildi. İstanbul'da, 1 Mayıs'ta gerçekleştirilen gösterilerde gözaltına alınan 530 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Bu kişilerden 519'u emniyetten salıverildi. 3'ünün çeşitli suçlardan arandığı, 8'inin de Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle adliyeye gönderildi. Daha sonra ise serbest bırakıldı.



16 yıl önce