|

110'a 100 asılsız ihbar

Kütahya'da 110 yangın ihbar hattına günde ortalama 100 asılsız ihbar ve lüzumsuz telefon geldiği belirtildi. Yetkililer, böylesine hayati önem içeren acil ihbar hatlarının boş yere meşgul edilmesinin can ve mal kayıplarına yol açabileceğine işaret ederek, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istiyor.

Cihan
00:00 - 23/08/2007 Perşembe
Güncelleme: 15:38 - 23/08/2007 Perşembe
Yeni Şafak
110'a 100 asılsız ihbar
110'a 100 asılsız ihbar

110 yangın ihbar hattına günde ortalama 100 telefon geldiğini ve bunların çoğunun asılsız yangın ihbarı, cinsel içerikli uygunsuz konuşmalar ve lüzumsuz sohbet istekleri olduğunu dile getiren Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özbay, "Numaralarının göründüğünü ve ses kayıtlarının yapıldığını bilmelerine rağmen yine de arıyorlar. Geçmişte mahkemeye verilen insanlar oldu. Ancak maalesef hala hayati önem arz eden bu ihbar hatlarını boş yere meşgul edenler çıkıyor." diye konuştu.

Söz konusu telefonların gece saatlerinde çoğaldığı öğrenilirken, arayanların çoğunluğunun bayan olması dikkat çekiyor. Bazılarının da dalga geçmek ve itfaiyeyi gezdirmek amacıyla asılsız yangın ihbarında bulunması nedeniyle, yangın ihbarı alan itfaiye, telefon eden şahısla görüştükten sonra telefonu kapatıp, tekrar geri arayarak ihbarı teyit ediyor. Kentteki en uzak noktaya bile en geç 6 dakika içinde ulaştıklarını dile getiren İtfaiye Müdürü Özbay, "Yangın ihbarlarında vatandaşlarımızdan yangının türü (Ev, işyeri, araç, ot yangını gibi) ve adres konusunda tam nokta bilgisi vermelerini rica ediyoruz. Çünkü kaybedilecek her saniye, istenmedik sonuçlara yol açabilir." şeklinde konuştu.

17 yıl önce