|

13. geleneksel Dalmaz baskını!

Kumar oynatıldığı gerekçesiyle daha önce 12 kez operasyon düzenlenen Dalmaz Center, dün de gelenekselleşen baskınlarından birini yaşadı. Her seferinde 'bu film bitmez' dedirten baskınların sonuncusunda gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

İstanbul
00:00 - 3/02/2008 Pazar
Güncelleme: 00:37 - 3/02/2008 Pazar
Yeni Şafak
13. geleneksel Dalmaz baskını!
13. geleneksel Dalmaz baskını!

Beşiktaş'ta, kumar oynatıldığı gerekçesiyle daha önceden birçok kez yasal işlem yapılan "Dalmaz Center"a önceki gece 13. baskın düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 10'u kadın 50 kişi, 125 YTL olan para cezasını ödedikten sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği Kumar Masası ekipleri, Etiler Nispetiye Caddesi'nde bulunan ve daha önce kumar oynatıldığı gerekçesiyle 12 kez cezai işlem uygulanan "Dalmaz Center"da, yine kumar oynatıldığını belirledi. Bunun üzerine artık geleneksel hale gelen baskınların 13.'sü, önceki gece saat 01.00'de gerçekleştirildi.

3 GÜN ÖNCE DE BASILMIŞLARDI

Baskında, eğlence merkezinde yer alan ve kumar oynamakta kullanılan 1 adet "Black Jack", 1 adet rulet masası ve kağıtlar ile çok sayıda oyun pulu ele geçirildi. El konulan kumar aletleriyle birlikte gözaltına alınan 10'u kadın 50 şüpheli, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan 50 kişi, 125 YTL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı. işletmeci N.G'nin ise mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Bu arada, Asayiş Şube Müdürlğü Ahlak Büro Amirliği Kumar Masası ekipleri tarafından daha önce de defalarca basılan işyerinde, gözaltına alınanların çoğunun, 3 gün önce de Zakkum Eğlence Merkezi'nde kumar oynarken yakalanan kişiler olması şaşkınlığa neden oldu.

ZARAR GELMESİN DİYE

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 228. maddesine göre; kumar oynamanın bir cezası bulunmuyor. Kumar oynatan kişiye ise, 1 yıla kadar hapis ve para cezası verilmesi öngörülüyor. Ancak cezanın verilmesi için oyun masalarının üzerinde para bulunması gerekiyor. Baskınlarda el konulan kumar aletleri ise, elektronik cihazlara zarar gelmesin diye sahiplerine geri veriliyor.

Her şey parayı bulmak için

11 Şubat 1998'de 4266 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklikle kumarhanelerin kapılarına kilit vurulmuştu. 'Kurtlar Vadisi' dizisinin kumar sahnelerinin Dalmaz'da çekilmesi, gözleri 'kumarhane' gerçeğine çevirdi. Tam 13 kez basılan Dalmaz'da gözaltına alınanlar, masalarda para bulunamadığı için serbest bırakıldı. Daha önce Darüşşafaka Sosyal Tesisleri'nin tele-kumarhaneye çevrildiği ortaya çıkmıştı.


16 yıl önce