|

'15 Temmuz emperyalizme karşı zaferdir'

Diyarbakır Bağlar’da başarılı belediyecilik hizmetleriyle dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, önceki iki yılda olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz destanını coşkuyla kutlayacaklarını söyledi. Beyoğlu, direnişin emperyalizme ağır darbe vurduğunu söyledi.

Haber Merkezi
00:00 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 23:07 - 14/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Diyarbakır’da 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin milletin iradesiyle önlenerek tarihi bir zaferin kazanıldığı gecede ilk sokağa çıkanlardan biri olan Hüseyin Beyoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 20 yıl sonra HDP’den AK Parti’ye geçen Bağlar Belediyesi’nde başkan olduktan sonra darbe girişiminin her yıldönümünde belediye olarak etkinlikler düzenledi. Başkan Beyoğlu, bu yıl da ihanet girişimine dikkat çekmek ve zaferin önemini vurgulamak üzere etkinlikler yapacaklarını bildirdi.

HAİN PLAN BOŞA ÇIKTI

Özgürlüğüne ve iradesine sevdalı olan, bunu tarihte defalarca gösteren bir millet olarak hain planı boşa çıkardıklarını belirten Başkan Beyoğlu, batıdan doğuya kadar Türkiye’nin bir bütün olarak şanlı bir direniş ortaya koyduğunu ifade etti. Fetö’cü darbe girişiminin arkasında çok daha derin planlar olduğuna dikkat çeken Başkan Beyoğlu, darbeden sonra iç savaş çıkarmak ve Türkiye’yi kaos ve huzursuzluğun yaşandığı Irak, Suriye, Yemen gibi Ortadoğu ülkelerine benzetmek istediklerini kaydetti.


‘CUMHURBAŞKANI DİRENİŞİ TETİKLEDİ’

Türkiye’nin bağımsızlığını ve milletin iradesini teslim almayı ve nesillerin geleceğini yok etmeyi planlayan hain darbeye karşı millet olarak yekvücut olduklarını dile getiren Beyoğlu şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği bunu tetikledi, bu işin öncüsü oldu. Hainlerin tuzağına düşmeyen kahraman güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimizin fedakar evlatları kirli senaryoyu boşa çıkarak iç ve dış mihraklara alışık olmadıkları bir tokat vurdu. Allah, kurmuş oldukları tuzağı kendi başlarına yıktı. Doğudan batıya kadar kenetlenerek eşi görülmemiş bir zafer kazandık.”

‘TÜRKİYE BÖLGEDE YIKILMAZ KALEDİR’

Darbeden sonra hainlere destek veren ülkelere ve yapılara bakınca resmin büyüğünün anlaşıldığına değinen Başkan Beyoğlu, “Türkiye, bu coğrafyada bir türlü yıkamadıkları bir kaledir. İç savaş ve kaos çıkarma, ülkeyi yönetilemez hale getirme planları ellerinde patladı. Bu yüzden çok anlamlı ve bana göre Çanakkale ruhu kadar, Kurtuluş Savaşı ruhu kadar, hatta Anadolu’nun kapılarını İslam’a açan Diyarbakır’ın 27 Mayıs 639 tarihindeki fethi kadar değerlidir. 15 Temmuz’da şehit olan Diyarbakırlı kardeşlerimiz ve gazi olan kardeşlerimiz de var. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

#Bağlar Belediye Başkanı
#Hüseyin Beyoğlu
#15 temmuz
#darbe girişimi
#diyarbakır
3 yıl önce