|

15 Temmuz şehidi parkta yaşayacak

15 Temmuz darbe girişimine karşı Üsküdar'da sokağa çıkan hainlerin kurşunlarına hedef olan Şehit Cengiz Hasbal adına yeni bir park açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 mercredi
Güncelleme: 04:34 - 29/03/2017 mercredi
Yeni Şafak
15 Temmuz şehidi parkta yaşayacak
15 Temmuz şehidi parkta yaşayacak

Üsküdar Küplüce'deki parkın açılışına şehidin ailesiyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Albayrak Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Şehit Cengiz Hasbal'ın eşi Çiğdem Hasbal, babası Ahmet Hasbal ve Küplüce sakinleri katıldı.





Parkta; spor ve sosyal donatı alanları, çocuklar için oyun yerleri, eğlence, dinlenme ve kafeterya bölümleri yer alıyor. Yaklaşık 7 dönüm alana sahip park ile bölgenin temel ihtiyacı da karşılandı. Giresunlu 2 çocuk babası Cengiz Hasbal, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cu hainlerin darbe girişimini engellemek için sokaklara dökülen kahramanlardandı.



Hasbal, yaralı olarak hastahaneye sevk edilmiş, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Memleketi Giresun'daki bir okula da adı verilen Hasbal'ın ismi şimdi de yaşadığı Küplüce semtinde açılan parka verilerek hafızalarda yer edindi.


#İstanbul
#Üsküdar
#FETÖ
#15 Temmuz
il y a 7 ans