|

162 bin Suriyeli ülkesine döndü

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’ndan sonra 162 binden fazla Suriyeli, güvenliği sağlanan bölgelere döndü. Suriyelilerin bu harekatlardan sonra çok daha hızlı bir şekilde eski yurtlarına döndüklerini görüyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:40 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ayaz, ilerleyen dönemde dönüşlerin daha da artmasını beklediklerini ifade etti.
Ayaz, ilerleyen dönemde dönüşlerin daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra 162 binden fazla Suriyeli, güvenliği sağlanan bölgelere dönüş yaptı" dedi. Ayaz, Türkiye'de şu anda 3 milyon 567 bin Suriyelinin yaşadığını söyledi. Suriye'de güvenliğin sağlandığı bölgelere dönüşlerin sürdüğünü belirten Ayaz, ilerleyen dönemde dönüşlerin daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

HAREKAT HIZLANDIRDI

Özellikle Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının ardından Suriyelilerin dönüşlerinde artış yaşandığını dile getiren Ayaz, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra 162 binden fazla Suriyeli, güvenliği sağlanan bölgelere dönüş yaptı. Suriyelilerin bu harekatlardan sonra çok daha hızlı bir şekilde eski yurtlarına döndüklerini görüyoruz" şeklinde konuştu.

1,5 MİLYON KAYIT GÜNCELLENDİ

Ayaz, Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra Afrin'in yeniden yaşanabilir hale gelmesi ve Suriyeli ailelerin dönüşlerini sağlamak konusunda İçişleri Bakanlığının tüm birimlerinin çalışmalar yürüttüğünü bildirdi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak da buna her türlü katkıyı sağladıklarını vurgulayan Abdullah Ayaz, "Gönüllülük esasına göre Afrin'e dönüş yapmak isteyen Suriyelilerle ilgili olarak tespit çalışmalarımızı yaptık. Onlarla tek tek iletişime geçerek kendilerine gereken desteği ve kolaylığı sağlayacağımızı söyledik" ifadelerini kullandı. Ayaz, "Suriyelilerin Kayıtlarının Güncellenmesi Projesi ile 1,5 milyon Suriyelinin kayıtlarını güncelledik. Bu projeyle daha sağlıklı bir veri tabanına sahip olacağız" dedi.

#Suriye
#Mülteci
#Dönüş
6 yıl önce