|

"2 bin 500'den fazla terörist öldürüldü"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, terörle kararlı bir şekilde mücadelenin devam ettiğini ve 2 bin 500'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Yeni Şafak
14:10 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 11:15 - 23/10/2015 Cuma
IHA

Bir dizi programa katılmak üzere Sivas'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Sivas Belediyesi'ne ait Paşabahçe Mesire Alanı'nda bulunan Kütükev'de kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Özhaseki, Gezi olayları masumane gençlerin orada ağaç kesilmesini protesto eden yapısını desteklediğini belirterek, “Herkesin hür bir şekilde protesto etme hakkı var. Ona da kimse dokunmasın. Ama aradan birkaç gün geçti. O yer altındaki örgütleri gördük ki mesele sadece üç ağaç meselesi değilmiş. Eğer öyle olsaydı o üç ağaç kesilmesi meselesini protesto eden insanlar Yalova'da CHP'li belediye başkanının 250 yıllık çınar ağaçlarını devirmesine bir tek söz söylerlerdi. O dönem IMF'ye borç bitmişti. Para kasada dolu büyük yatırımlar var. Üçüncü hava limanı kararı alınmıştı. Bu kimsenin hoşuna gitmedi. Almanya'nın hiç hoşuna gitmedi. Sonra üçüncü köprü yapımına başlandı. İstanbul'un Yalova'ya bağlanma kararı alınmıştı. Devasa yatırımlar Türkiye'nin etrafında devam ediyordu. Avrupa'nın durağanlaştığı Almanya'nın bile büyümelerde eksilere düştüğü bir ortamda bizim büyüme hızımız zirve yapmıştı. Dolar iki liranın altındaydı müthiş bir ortam bulunmaz bir ortamdı. Gezi olayları bir patladı arkasından birçok şey değişti. Uluslar arası meşhur Siyonistlerin güdümünde olan medya Türkiye'den canlı yayınlar yaparak ellerinden gelen her türlü kötülüğü yaptılar” dedi.



"Etrafımız yanıyor, birlik olmamız lazım"


İçinde bulunduğumuz coğrafyanın mazlumların coğrafyası olduğunu aktaran Özhaseki,”83 sene önce Balkanlar'da daralan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Arap coğrafyasında daralan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Kafkaslar'da başlamış göç neticesinde daralan, bunalan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Et ve tırnak gibi olmuşuz. Kendi aramızda birlik gibi olmuşuz. Dirliğimiz yerinde iyiye gidiyor işlerimiz fakat bu birçok insanın dikkatini çekiyor onlarda bu gelişimi istemiyorlar. Etrafımızdaki coğrafya yanıyor. Bu ülkede dirlik olursa, birlik olursa, iyi olursa hem biz rahat ederiz hem de etrafımıza ışık saçarız. Ama böyle olmazsa bizi de Ortadoğu ülkesine çevirmeye çalışırlar üzerimizdeki oyunlar bitmez hepimizde sıkıntısını çekeriz. Suriye'de daralan buraya geliyor fakat biz daralırsak başka bir ülkemiz yok bizim" diye konuştu.



“2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi”


Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirten Özhaseki, ”Kürt vatandaşların çoğu bizim gibi bayrağa saygılılar, ezana hürmetleri var, devlette kopmak istemiyorlar. Bu toprak parçası içerisinde bir olarak yaşamak istiyorlar kardeş görüyorlar. Ama bu örgütten dolayı, tehditlerden dolayı sinmiş vaziyetteler. Binden fazla sandıkta hep HDP çıktı. Okuma, yazma oranının sıfır olduğu yerlerde hiç iptal yok. Türkiye'de en çok okuma, yazma oranının olduğu yerlerde iptal oluyor nasıl oluyor da oralarda hep HDP çıkıyor. Çünkü muhtarlar korkudan oturup mühürleri vurup sandıkları kapattılar. Şu ana kadar yapılan mücadele eskiden yapılan mücadelenin hepsinin fevkinde müthiş de başarılı oldu. 2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Bunların hakikaten beli kırıldı. Artık nefes alamaz durumdalar Amerika'ya gidip yalvarıyorlar, Almanya'ya gidip yalvarıyorlar. Devreye insanlar sokup bir takım atraksiyonlar peşindeler bittiler çünkü. Önceden 200-300 kişi ile karakol basarlardı harp ediyor gibi gelirlerdi. Şimdi sadece geriden mayın patlatıyorlar veya kalleşçe pusu kurup aslanı gibi delikanlıyı hanımının, çocuğunun yanında vuruyorlar. İnşallah sonuna kadar bu operasyonlar devam eder orada bu terör belası biter bunun içinde zaten hepimiz niyetliyiz ve sonuna kadar da götürmeye hükümetimiz kararlı” şeklinde konuştu.

#terör
#operasyon
#Mehmet Özhaseki
9 yıl önce