|

2 ilde 8 terörist öldürüldü 3 terörist yakalandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2, Şırnak'ın İdil ilçesinde 6 olmak üzere toplam 8 terörist daha öldürüldü. Öte yandan Sur'da 3 terörist teslim olurken, Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 3 terörist yakalandı.

Yeni Şafak
12:05 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 24/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 teröristin öldürüldüğünü, 3 teröristin teslim olduğunu açıkladı. Operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 234 oldu. Öte yandan, 19 Şubat'ta teslim olan 6 PKK'lının birinin öldüğü belirtilirken, beşinin "Terör örgütü üyesi olmak ve yardım yataklık etmek" suçundan tutuklandığı belirtildi.



Sur'da iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 218 oldu.






İdil'de 6 terörist öldürüldü

Şırnak'ın İdil ilçesinde ise, altı terörist öldürüldü. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27'e yükseldi.



Öte yandan ilçede bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca ve şarjörü, bir kurusıkı tabanca, şarjörü ve yedi fişeği, 129 Bixi makineli tüfeği fişeği ele geçirildi. 35 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 106 oldu.





Cizre'de 3 terörist yakalandı, 6 terörist cesedi bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden arama faaliyetleri esnasında ise, üç terörist yakalandı. Bir evde daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen altı bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi bulundu. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 665'e yükseldi.



Öte yandan Cizre'de, sekiz AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 31 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir MP-5 makineli tabanca, dokuz hücum yeleği, 600 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört uzun namlulu silah şarjörü, bir Glock tabanca ve şarjörü, altı dokuz mm tabanca fişeği, üç el bombası, iki tablet bilgisayar, dört telsiz, bir RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir hücum yeleği, iki cep telefonu, 6.746 litre kaçak mazot ve 3.890 paket kaçak sigara ele geçirildi. 36 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.388'e yükseldi.




4 PYD'li terörist yakalandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yapılan yol kontrol devriyesi esnasında iki, Kapı Hudut Karakol sorumluluk sahasında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan iki olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü / PYD mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.



4 kişi yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütüne eleman temin eden iki ve bölücü terör örgütüne katılmak isteyen iki olmak üzere toplam dört şahıs yakalanarak gözaltına alındı.


#diyarbakır sur
#cizre
#idil
8 yıl önce