|

25 kilo kayayı atan sanıkara hapis cezası

Aa
00:00 - 23/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 23/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
25 kilo kayayı atan sanıkara hapis cezası
25 kilo kayayı atan sanıkara hapis cezası

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 7 ay önce yol yermeme meselesi yüzünden tartıştıkları kişilerin içinde bulunduğu otomobilin üzerine 25 kilogramlık kaya atarak genç bir kadının ölümüne, 2.5 yaşındaki kızının yaralanmasına neden oldukları öne sürülen 3'ü tutuklu 7 kişinin yargılandığı davada, sanıklardan 17 yaşındaki H.K 12 yıl 6 ay 26 gün, 3 sanık 1 yıl 8'er ay, 1 sanık da 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar H.K (17), G.K (17) ve O.K (17) ile tutuksuz sanıklardan Şükrü Altın, Necmi Erol, İsmail Erkan ve Burçin Tümen hazır bulundu.

Kayayı aracın üzerine attığı iddia edilen sanıklardan H.K, duruşmada verdiği ifadesinde, amacının kimseyi öldürmek ve yaralamak olmadığını belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanıklardan H.K'yi ilk olarak 22 yaşındaki Burcu Atış'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla ömür boyu, bu kişinin olay sırasında kucağında bulunun 2.5 yaşındaki kızı Minel Atış'ın da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle de 2 yıl 6 ay 26 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanığın olay günü yaşının küçük olması ve duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak, bu kişinin cezasını 12 yıl 6 ay 26 güne indirdi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklardan G.K, O.K. ve İsmail Erkan'a yaralama suçundan 1 yıl 8'er ay, Burçin Tümen'e 2 ay 15 gün hapis cezası verirken, Şükrü Altın ve Necmi Erol'un beraatına hükmetti.

Sanıklar G.K, O.K, İsmail Erkan ve Burçin Tümen'in cezaları, denetimli serbestlik çerçevesinde ertelendi.


-OLAY-

Geçen yıl kasım ayında, Karacabey'e bağlı Sultaniye köyünde düğüne katılan Kamil Atış (24), ailesiyle Bakırköy'deki evlerine gitmek üzere 16 TH 602 plakalı otomobilleriyle yola çıkmış, yolda aynı düğüne katılan ve uzaktan akraba oldukları öğrenilen 16 U 0570 plakalı otomobilin sürücüsü H.K. ve arkadaşı G.K. ile yol verme meselesinden tartışmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Atış'ın yakını Burçin Tümen otomobilden inerek, H.K'nin kullandığı otomobile levyeyle vurmuştu.

Bunun üzerine otomobille kaçan H.K. ve G.K, arkadaşlarıyla Hotanlı köyü girişinde yolu keserek, hareket halindeki Kamil Atış yönetimindeki otomobile yaklaşık 25 kilogram ağırlığında kaya atmış, camı parçalayan kaya, otomobilin ön koltuğunda oturan Burcu Atış ile 2.5 yaşındaki kızı Minel'e çarpmıştı.

Karacabey Devlet Hastanesine kaldırılan Burcu Atış, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, durumu ağır olan Minel Atış ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.


14 yıl önce