|

25 santimi bulabilir!

Marmara Bölgesi için uyarının ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Meteoroloji yetkilileri, İstanbul’da kar kalınlığının 5-25 cm civarında olacağını söyleyerek vatandaşları bilgilendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:54 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul'da beklenen kar yağışı, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji ayrıca yurt genelinde hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısında aşırı soğuk havanın etkili olacağını duyurdu.



EKİPLER İŞ BAŞINDA


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapıyor. Ayrıca yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlarının beklendiği bildirildi.



Uçak seferleri iptal edildi



Kar yağışının etkisini arttırmaya başlamasının ardından İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki planlı 136 uçak seferi iptal edildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nce kurulan kriz merkezi de aprondaki uçakların park alanları ve pistlerdeki buzlanma ihtimaline karşı ekipleri tetikte bekletiyor. Uçaklar buzlanmaya karşı de-icing ve ant-icing işlemine tabi tutula-


rak alkolle yıkanıyor.



#hava durumu
#Marmara Bölgesi
#kar yağışı
8 yıl önce