|

301 kaldırılabilir

Evin Göktaş
00:00 - 23/01/2007 Salı
Güncelleme: 01:19 - 23/01/2007 Salı
Yeni Şafak
301 kaldırılabilir
301 kaldırılabilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, "301'in kaldırılmasına sıcak bakıyorum" dedi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Bakırköy'deki evini ziyaret etti. Dink'in eşi Rafel ve kızı Sera'ya taziyede bulunun Arınç, yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından kısa bir değerlendirme yaptı. Arınç, "Ailesi ziyaretimden memnun olduklarını dile getirdiler. Şüphesiz üzüntüleri büyük, sadece ailenin değil bütün Türkiye'nin üzüntüsü bu. Hrant Dink de hepimiz gibi bu vatanın bir parçasıydı. Yüzyıllarca bu topraklar üzerinde yaşamış insanlardan biriydi. Ailesi beni çok iyi karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Meclisimiz olarak aileye tekrar başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Arınç, "301. maddeden yargılananlara koruma verileceği gündemdeydi ve 301. maddenin kaldırılmasıyla ilgili bir sürece girilebilir mi?" şeklindeki soruya da, "Bunu kaldıracak olan ben değilim. Meclisimiz'e bu konuda bir önerge veya tasarı geldiğinde, en süratli şekilde bunun gereğini milletvekillerimiz yerine getirirler. Bunun gereğini milletvekillerimiz takdir eder. Sivil toplum örgütlerimizden bir süre önce hükümete bu konuda bir önerge gelmiştir, hükümet bunu tartışmaya açmıştır, ama henüz sonuç ortaya çıkmadı. 301'in tamamen kaldırılması ve değiştirilmesi söz konusu olabilir. 301'in kaldırılmasına sıcak bakıyorum" diye konuştu.


Erdoğan'dan koruma emri

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, TCK'nın 301. maddesinden hüküm giymiş ve halen yargılaması devam edenlere yakın koruma sağlanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, Dink suikastinden sonra "koruma" konusunu yeniden değerlendirmeye başladı. Emniyet halen polis tarafından koruma altında bulunanların dışında, koruma talebi olmadığı halde korunması gereken kişileri belirlemeye başladı.

17 yıl önce