|

4 günde 110 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesi ve Mardin'in Dargeçit ilçesinde asker ile polisin ortaklaşa düzenlediği operasyonlar tam gaz devam ediyor. Tank ve zırhlı araçların da destek verdiği operasyonun 4. gününde 110 terörist öldürüldü, 7 terörist sağ olarak ele geçirildi. İki askerin şehit olduğu operasyonlarda, 22 güvenlik görevlisi ve 3 sivil yaralandı.

Yeni Şafak
09:19 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:05 - 19/12/2015 Cumartesi

Cizre ve Silopi ilçelerinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve iki ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor. Cizre'deki “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" ile Silopi'deki “Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları kapsamında güvenlik güçlerinin, bölücü terör örgütü üyeleriyle sıcak teması sürüyor. Jandarma komando timlerinin de tankların eşliğinde katıldığı operasyonlarda çatışmalar ağırlık olarak Cizre'de yaşanıyor.



Yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı büyük PKK operasyonunun dördüncü gününde öldürülen PKK'lı sayısı 110'a çıktı. Son 4 günde Cizre'de 78, Silopi'de 6, Diyarbakır Sur'da 16 ve Mardin Dargeçit'te 10 terörist öldürüldü. 7 terörist Cizre'de sağ olarak ele geçirildi. Operasyonlarda 14 asker ve 8 polis; toplamda 22 güvenlik mensubu yaralandı ve bir askerimiz şehit oldu. 3 sivil de yaralandı.






Okul yakıldı hastane tarandı


Cizre'de teröristler Cudi Mahallesi'nde bulunan Reşha Sağlık Meslek Lisesi ile Nur Mahallesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nin çatılarını ateşe verdi. İki okulda çıkan yangına çatışmalar nedeniyle itfaiye ekipleri müdahale edemedi. Bu arada PKK'lılar Cizre Devlet Hastanesi'ne roketli saldırıda bulundu. Hastanenin ikinci katına isabet eden roketatar mermisi hasara neden olurken, ölen ve yaralanan olmadı. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hükümet Konağı'na da teröristler tarafından roketatarla ateş açıldı. Roketatar mermisi Hükümet Konağı'nın hemen yanındaki eve isabet etti. Şans eseri evde kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı, evde hasar meydana geldi.





İlk gece 11 terörist


Süpürme operasyonun ilk gecesinde biri Roken kullanıcı ve biri de kanas kullanıcısı toplam 11 PKK'lı öldürülmüştü.



Şehitlerin adı verildi


Silopi'deki operasyona, Şehit Polis Muhammet Onur'un, Cizre'deki operasyona ise şehit Jandarma astsubay kıdemli çavuş Burak Demir'in adı verildi.



14 generalin komutasında


Operasyonların yoğunluklu yapıldığı Sur, Cizre ve Silopi'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 5 ilçedeki operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenilirken, 10 bin askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.

#PKK
#terörist
#operasyon
#asker
8 yıl önce