|

50 ülkeden 500 okçu İstanbul’da yarışacak

İstanbul’da düzenlenecek 6. Uluslararası Fetih Kupası’nın ilk oku, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan tarafından Semerkant’da atıldı. Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı müsabakalara 50 ülkeden 500 sporcu katılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Uluslararası Fetih Kupası’nın ilk okunu Bilal Erdoğan attı. Semerkant Valisi Furkat Rahimov, Erdoğan’a mahalli Özbek kıyafeti giydirdi.
Uluslararası Fetih Kupası’nın ilk okunu Bilal Erdoğan attı. Semerkant Valisi Furkat Rahimov, Erdoğan’a mahalli Özbek kıyafeti giydirdi.

6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın tanıtımı Özbekistan'ın tarihi Semerkant kentinde yapıldı. Tanıtıma Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Özbekistan Spor Bakanı Şoakram İsrailov, Özbekistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Umud Ahmadcanov, Özbekistan Okçuluk Federasyonu Başkanı Cemalettin Babahanov, Semerkant Valisi Turabcan Corayev, Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve çok sayıda davetli katıldı.


EN BÜYÜK MÜSABAKA

Yıldız, bugün başlayan İstanbul’un fethini anma etkinliklerinin 29 Mayıs akşamına kadar devam edeceğini belirtti. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması’na bu yıl yaklaşık 50 ülkeden 500 sporcunun katılacağını söyleyen Yıldız, faaliyetin her yıl büyüyen dev bir organizasyona dönüştüğüne işaret etti. Sembolik olarak Semerkant’tan başlangıç oku atılan Fetih Kupası, en büyük sivil okçuluk müsabakası olarak biliniyor.

#6. Uluslararası Fetih Kupası
#Okçuluk
6 yıl önce