|

'7 buçuk milyon gencin temsili sağlanacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "600 vekil içinde belki 10 kişi 7 buçuk milyon gencin temsilini sağlayacak, gençlerin bakışının, ihtiyaçlarının, hassasiyetlerinin Meclise yansıması çok önemli. Biz bu enerjiyi Meclise taşımak için bu düzenlemeyi yapıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:20 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:43 - 20/03/2017 Pazartesi
Diğer
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin , Avrupa'da yükselen faşizme ilişkin, “Topyekün bir saldırıyla karşı karşıyayız. Tabiri caizse Haçlı zihniyeti hortladı. Avrupa koşar adım Ortaçağ karanlığına gömülüyor. 2008 krizinden sonra yaşanan ekonomik daralmanın ardından şimdi demokratik daralma da yaşanıyor. Demokrasi, insan hak ve hürriyetleri gibi önem verdiklerini ifade ettiği değerleri ayaklar altına alıyorlar. Bu çok büyük bir ikiyüzlülük ve samimiyetsizlik… Avrupa'nın geleceği açısından da endişe verici bir durum..." açıklamasında bulundu.



Şahin Star'a yapmış olduğu açıklamada, "Nüfusumuzun yüzde 10'u 18-25 yaş grubunda. Hak ve yükümlülükler açısından kanun önünde reşit olan herkes için seçmek gibi seçilmek de bir insan hakkıdır. Biz bir çifte standardı ortadan kaldırıyoruz" dedi.



Anayasa değişikliği vekil seçilme yaşını 18'e indirilmesine ilişkin Şahin,

Milletvekili seçilme yaşının 18 indirilmesi bizim hükümet programlarımızda var. Yeni değil. Sürekli değerlendirilen bir konuydu ancak bu anayasa değişikliği teklifinde yer verme imkânımız oldu. Biz meseleye demokratik bir perspektiften bakıyoruz. 25 yaş altındaki gençler nasıl vergilerini tam ödüyorsa; sözleşmeye imza atıp gereğini yerine getiriyorsa; Allah korusun bir suç işlediklerinde cezasını tam çekiyorsa, evlenip çocuk sahibi olabiliyorsa yani hak ve yükümlülükler karşısında nasıl tam mesul ise ve nasıl seçebiliyorsa aynı zamanda seçilebilsin diyoruz. Yani nasıl belirli bir yaşın üstü seçilmesin demiyorsak 25 yaşı altı seçilmesin denilemez. Biz bir çifte standardı ortadan kaldırıyoruz. Seçmek seçilmekten daha büyük sorumluluk gerektirir" ifadelerini kullandı.



Gençlerin enerjisi meclise yansıyacak

Fatih Şahin, "18-25 yaş aralığında 7.5 milyon genç kardeşimiz var. İstiyoruz ki parlamentoya yansısın. Ayrıca değişiklik gerçekleştiğinde 20'li yaşlarda gençlerle dolmayacak Meclis. Milletvekili seçilme yaşı daha önce 30'du, 25'e biz indirdik. O dönemde 30 yaş altı 3 milletvekili arkadaşımız vardı. 25'ten 18'e indirildiğinde de muhtemeldir ki 20'lerinde 8-10 milletvekilimiz olacaktır" açıklamasında bulundu.



600 vekil içinde belki 10 kişi 7 buçuk milyon gencin temsilini sağlayacağını vurgulayan Şahin, "Gençlerin bakışının, ihtiyaçlarının, hassasiyetlerinin Meclise yansıması çok önemli. Başta ben olmak üzere bu işi birçok siyasetçiden daha iyi yapabilecek donanımda, vatan-millet sevdalısı genç olduğunu biliyorum. Biz bu enerjiyi Meclise taşımak için bu düzenlemeyi yapıyoruz" dedi.



#AK Parti
#Fatih Şahin
7 yıl önce