|

AB ticareti engelliyorsa şikayet edin

Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Lamy, ''Türkiye, Gümrük Birliği konusunda AB''yi bize şikayet etsin'' dedi

.
00:00 - 17/03/2013 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 16/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
AB ticareti engelliyorsa şikayet edin
AB ticareti engelliyorsa şikayet edin

Dünya Ticaret Örgütü''nün (DTÖ) Genel Direktörü Pascal Lamy, Türk taşımacılık sektörüne kota ve diğer problemler çıkaran AB''ye karşı Türkiye''nin DTÖ nezdinde şikayette bulunabileceğini söyledi. Today''s Zaman''ın haberine göre Lamy, DTÖ''nün transit sektörü konusunda bir dizi kuralları bulunduğuna işaret etti ve ''Türkiye, eğer AB''nin bu uygulamaları karşısında DTÖ kurallarının çiğnendiğini düşünüyorsa, anlaşmazlığın çözümü için bize başvurabilir'' dedi.

GÜMRÜK İŞLEMİ BASİTLEŞECEK

DTÖ''nün yeni bir anlaşma üzerinde çalıştığını aktaran Pascal Lamy, Endonezya''nın Bali kentinde Aralık ayında yapılacak bakanlar konferansında, sınırlarda gümrük işlemlerinin basitleştirilmesini öngören ticareti kolaylaştırıcı bir anlaşmanın kabul edilmesini beklediklerini söyledi. Lamy, ''Eğer bu olursa, 22 trilyon dolarlık dünya ekonomisi üzerindeki yüzde 5 maliyet azalacak'' diye konuştu.

Türkiye''ye övgü

Lamy, ''Şu ana kadar ne Türkiye''den AB''ye ne de AB''den Türkiye''ye karşı bir şikayet dosyası önüme gelmedi'' dedi. Lamy, Türkiye''nin DTÖ kuralları çerçevesinde izin verilen koruma amaçlı güvenlik tedbirlerini de yoğunlukla uygulayan bir ülke olduğuna da dikkat çekti.


11 yıl önce