|

ABD'den Konya'ya tarımda tam destek

ABD Tarım Müsteşarı Gifford, Konya Ticaret Borsası'nı ziyaretinde, KOP ve Konya Tarım Eylem Planı oluşturma çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi

Lokman Koyuncuoğlu
00:00 - 19/08/2009 Çarşamba
Güncelleme: 02:47 - 19/08/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'den Konya'ya tarımda tam destek
ABD'den Konya'ya tarımda tam destek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Tarım Müsteşarı Ralph Gifford ve beraberindeki heyet Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Uğur Kaleli, "Konya nüfusunun yüzde 45'i tarım ile uğraşıyor. Tek başımıza Türkiye buğday ihtiyacının yüzde 11'ini, arpa ihtiyacının yüzde 14'ünü karşılıyoruz. Alt yapısı tamamlanmış ve devam eden projeleri bitmiş bir Konya, bu oranları yüzde 20'ye kadar çıkarma gücüne erişecektir" dedi. ABD Tarım Müsteşarı Ralph Gifford ise, çok güçlü bir çiftçi eğitim yayım sistemleri olduğunu belirterek, "Amerika tarımı bu proje ile ayağa kalkmış ve dünyada söz sahibi olmuştur. Sizlerin de bu konuda çalışması gerekir. KOP ve Konya Tarım Eylem Planı oluşturma çalışmalarınız var. Bu çalışmalarda çiftçi eğitim ve yayım konusuna sizler de bu plana önem veriyor ve ABD ile işbirliği öngörüyorsunuz. Sizleri bu anlamda kutluyor ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildiriyorum" dedi.


Bilgi verimi arttırır

Gifford, "Çiftçilere doğru ve vakitli bilgi vermek ABD Tarım Bakanlığı'nın temel görevidir. Güvenilir bilgi, verimliliği arttırır ve dolayısıyla çiftçi geliri ve tüketici refahı da artar" dedi. Başkan Kaleli, konuşmaların ardından Müsteşar Gifford'a Hz. Mevlana ve semazen figürlü tablo hediye etti.



15 yıl önce