|

Erdoğan: Afrin merkezinde yeni bir strateji sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin harekatı ile ilgili çarpıcı açıklama. Erdoğan, "Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz" dedi.

Yeni Şafak
11:57 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 12:34 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan Zeytin Dalı Harekatı için çok önemli bir açıklamada da bulundu. Erdoğan, "Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz" dedi.

İşte Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklaması:

Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinden koruma kararlılığını her geçen gün daha fazla gösteriyoruz. Ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin, 3 buçuk milyon... Suriyeli kardeşlerimizin burada barınmaları için elimizden geleni yaptık. Suriye'deki saldırıların topraklarımıza kadar ulaştığını gördük. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin km'lik alan DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmiş oldu. Burada yaşayan insanlar topraklarına dönmüş oldu, bunu biz sağladık.

FARKLI STRATEJİ UYGULANACAK

Bugün 35. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda adım adım Afrin'e ilerliyoruz. 1873 teröristi etkisiz hale getirilerek, 100 köy kontrol altına alındı. Derdimiz nedir? Derdimiz 3 buçuk milyon insanı kendi evlerine, topraklarına nasıl gönderebiliriz. Derdimiz budur. Bölgedeki hakim tepeler büyük ölçüde teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Hava şarları kötü. Zaman zaman kar, sis, yağmur... Askerimiz kar, kış, bora demeden yoluna devam ediyor. Ülkemizin varlığı sadece teröristleri ve terörist sevicileri rahatsız ediyor. İnşallah en kısa sürede Afrin'i teröristlerden temizleyerek birçok insanın yurtlarına dönmelerini sağlayacağız. "Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz. Bizi bu dönemde en çok üzen müttefikimiz kimi ülkelerin Be vicdansız, be ahlaksız. Doğu Guta'da her gün çocuğun , yaşlının, gencin öldürülmesinden rahatsızlık duymuyorsun. Bu harekattan rahatsızlık duyuyorsun. Biz sivil terörist ayırt etmeseydik, Afrin çoktan bitmişti. Biz Kemal efendinin ağzıylada hareket etmeyiz he. Ne gabar ile ilgili bir derdin var , tendürek ile ilgili bir derdin var, ne Cudi ile ilgili bir derdin var. Derdin yok ki, onlarla sadece işbirliğin var. PKK'lı teröristleri kırk kılığa sokarak, meşrulaştırmaya çalışmalarını biz yüzlerine vurmaktan usandık, onlar hala utanmadılar. Münbiç'teki en tepeden başlayan söylemlerini ortaya koyduğumuz yüzlerce dosya var. Bunu söylediğimizde haklı olduğumuzu söylüyorlar. Türkiye'nin artık oyalama taktiklerine karnı tokdur. Bu yaz hem terör örgütleri hem de onları destekleyenler için sıcak geçecektir. Önce Münbiç'i, Fırat Kalkanı bölgesini temizleyerek hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. Biz gerçek devlet adamları ile görüşmeye her zaman varız.



#Cumhurbaşkanı
#Afrin
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce