|

Youtube skandal karardan geri adım attı

Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Suriye Rejimi yanlısı İran destekli Şii milis güçlerinin Afrin’de terör örgütü PYD/YPG’ye askeri malzeme taşıyan konvoyunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından vuruldu. Konvoyun vurulduğu görüntüleri Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak Youtube'un teröristlerin vurulduğu ana ilişkin görüntüleri sildi. Tepkiler üzerine Youtube videoyu yeniden erişime açtı. Youtube, konuyla ilgili bir de açıklama yaptı.

Yeni Şafak
08:52 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
TSK, Afrin'e ilerleyen terör örgütü konvoyunu vurdu.
TSK, Afrin'e ilerleyen terör örgütü konvoyunu vurdu.

Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Suriye Rejimi yanlısı İran destekli Şii milis güçlerinin Afrin’de terör örgütü PYD/YPG’ye askeri malzeme taşıyan konvoyunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından vuruldu. Afrin şehir merkezine giden terör örgütü mensuplarının vurulma anları İHA’lara saniye saniye yansıdı.

Skandal karar


Afrin'de teröristlere yardım konvoyunun vurulduğu anın görüntüsü de TSK tarafından Twitter'dan paylaşıldı ve Youtube'a yüklendi. Ancak, Youtube skandal bir karara imza attı. Terör saldırılarını sansürlemeyen sosyal medaya mecrası TSK'nın operasyon videosunu sildi.

Videoya ulaşmak isteyenlerin karşısına "Bu video, YouTube'un şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici içeriğe ilişkin politikasını ihlal ettiği için kaldırıldı" yazısı çıktı.

Geri adım attı

YouTube bu kararından kısa sürede geri adım atmak zorunda kaldı. YouTube, videoyu yeniden erişime açtı.

YouTube'dan Açıklama

  • "YouTube’da kullanıcılarımızın Topluluk Kuralları olarak adlandırdığımız ilkeleri bildiğine güvenmekte ve bu ilkeleri ihlal ettiğine inandıkları videoları işaretlemelerini temel almaktayız. İşaretlenen tüm içerikler hızlı şekilde inceledikten sonra söz konusu kuralları ihlal ettiği anlaşılırsa video kaldırılmaktadır. Nadiren, kullanıcılar tarafından işaretlenen ya da ekiplerimiz tarafından belirlenen bir videonun yanlışlıkla kaldırılması söz konusu olabilmektedir. Böyle bir durum fark edildiğinde, içeriğin incelenmesinin ardından kaldırılan videonun veya kanalın tekrar açılmasını da içerecek şekilde, gerekli adımlar atılmaktadır."

TSK, Twitter'dan paylaştı

Bu skandal kararın ardından TSK' bu operasyon videosunu Twitter'dan paylaştı. Bu sabah TSK'nın Twitter hesabından teröristlerin vurulduğu anın videosu doğrudan yüklenerek paylaşıldı.

#TSK
#video
#Afrin
6 yıl önce