|

Ağca'nın çürük nedeni zihni travma

Milli Savunm Bakanı Vecdi Gönül, Mehmet Ali Ağca'ya GATA'da verilen çürük raporunun gerekçesinin 'hapishane süresi ve zihni travma' olduğunu söyledi. Gönül, “Bizim arkadaşlarımız da bu kararı inceliyorlar” dedi.

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 21/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:54 - 21/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Ağca'nın çürük nedeni zihni travma
Ağca'nın çürük nedeni zihni travma

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, GATA'nın Mehmet Ali Ağca'nın askerliğe elverişli olmadığına ilişkin verdiği raporla ilgili olarak “Zannediyorum raporun gerekçesi geçirdiği hapishane süresi ve zihni travma. Bizim arkadaşlarımız da inceliyorlar” dedi.

AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatı ile kahvaltıda bir araya gelen Gönül, gazetecilerin Mehmet Ali Ağca ile ilgili sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Ağca'nın çok fazla ekranda göründüğü ve gazetelerde yer aldığı için eleştiriler yapıldığını belirterek, askerlikle ilgili aldığı rapora ilişkin sorusuna Gönül, şu karşılığı verdi:

YANLIŞ ANLAMA VAR

“Bazı yanlışlar oluyor bu işte. Hatırlarsanız iki sene evvel serbest bırakılmıştı. O zaman da bir rapor almıştı 'Askerlik yapamaz' diye. Yeniden hapishaneye konduğu için rapor neticelenmemişti. 'O zaman Savunma Bakanlığı raporu tasdik etmedi yani askere gider dedi, şimdi askere gitmez' deniyor, öyle değil. Tekrar hapishaneye girdiği için raporun sonuca ulaşmasına gerek kalmamıştır. Şimdi benzeri bir rapor aldı ve bizim arkadaşlarımız da inceliyorlar. Zannediyorum raporun gerekçesi, geçirdiği hapishane süresi ve zihni travma. Bu sebeple verilen raporun gerekçesi bu. Bu arkadaşlarımız tarafından aynı istikamette değerlendirilecektir.”

AİRBUS 400 M'DE BİR SORUN VAR

Gönül, Türkiye'nin de ortak olduğu Airbus 400 M askeri nakliye uçağının üretiminde sorun yaşandığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine “Aldığınız bilgi doğru. Bir sorunla karşı karşıyayız orada” dedi. Gönül, “Bu, satın alma değil, müşterek üretimdir. Bir sorunla karşı karşıyayız. Yepyeni bir proje olduğu için başlangıçtaki hesaplar sonradan gerçekleşmedi, özellikle motor imalinde gerçekleşmedi. Şimdi gecikmeden dolayı bazı sözleşme hükümleri var, onları tartışıyoruz” şeklinde konuştu.


Bu kez kıyameti haber verecek!

Mehmet Ali Ağca şovunu dün de sürdürdü. İstanbul'da adı açıklanmayan bir otelde kalan Ağca'nın yazdığı mektubu avukatları gazetecilere okudu. Mektuptaki yeni tezler şu şekilde: “Ben Mehmet Ali Ağca, masumum. Her türlü terörizmi ve suçu lanetliyorum. İnsanlara sevgi ve şefkat kültürünü vazediyorum. İpekçi ailesi, asil ve saygıdeğer insanlar. Sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ben Ağca, iki yıl içinde Vatikan kaynaklı, yazılı tarihi belgelerle biricik 'Ebedi Mesih' olduğumu ispat edeceğim. Bütün dünyanın, bu yüzyıl içinde yıkılacağını kesin belgelerle ispat edeceğim. Mesih Mehmet Ali Ağca.” Ağca, İtalyan La Repubblica'da yayınlanan röportajında ise dini akımını kurmak istediğini söyledi. Papa suikastı ile ilgili gerçekleri de yakında açıklayacağını ifade eden Ağca, “KGB ve Bulgar parmağından söz eden versiyonu herkes biliyor. Ama ben başka bir şey ve fazlasını söyleyeceğim. Bu konuda artık nihai sözü söyleyeceğim” dedi.

14 yıl önce