|

Ağlama biz askeriz

İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan araca düzenlenen hain saldırıda şehit olan Buse Sarıyağ'ın Ankara Elmadağ'daki cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. Buse'nin 6 yaşındaki kardeşi Sude'nin, “Ablam nerede” diye ağlaması, yürekleri dağladı. Baba Ünal Sarıyağ ise minik kızını, “Ağlama biz askeriz” sözleriyle teselliye çalıştı

Fazlı Şahan
00:00 - 24/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:53 - 24/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Ağlama  biz askeriz
Ağlama biz askeriz

İstanbul'un Halkalı semtinde terör örgütünün askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırısındada şehid olan Buse Sarıyağ, Ankara'da Elmadağ'da düzenlenen tören ile göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Sarıyağ'ın cenazesi, Elmadağ Devlet Hastanesi morgundan ambulansla alınarak ailesinin Vatan Sokak'taki evine getirildi.

KARŞIMA ÇIKSINLAR

Kızının kendisine siper olması sırası sayesinde kurtulan baba Ünal Sarıyağ, akrabaları ve silah arkadaşlarınca teselli edildi. Yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyleyen Ünal Sarıyağ, “Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar. Bundan sonra da kaçmaya devam etsinler. Mertçe karşımıza çıksınlar. O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, Bomba düzeneğini yerleştiren gelsin karşıma çıksın. Arkadaşlayanımdalar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor.” Buse'nin dedesi Mustafa Elber ise “Buse subay olmak istiyordu” dedi.

DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE

Cenaze törenine gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, aileye başsağlığı diledi. Buse'nin cenazesi Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na toprağa verildi.


ANNE TABUTA DUVAK ÖRTTÜ

Kılınan cenaze namazının ardından Buse'nin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine annesi Belgin Sarıyağ ve aile yakınları duvak örttü. Buse'nin halası Ulviye Sarıyağ “17 yaşında çocuk şehit mi olur? Bu acılar neden yaşanıyor?” diye tepki gösterdi. Buse'nin anneannesi Sırma Elber ise “Onu okullara yollayacaktım” dedi.


Buse'ye asker selamı verdiler

Buse'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören alanına getirilirken annesi Belgin, babası Ünal ve minik kızları Buse Sarıyağ, cenazeyi asker selamıyla karşıladı. Baba Sarıyağ, küçük kızı Sude'yle tabutun önüne geldi ve asker selamını tekrarladılar. Sude'nin “Ablam benim, ablam nerede” diye ağlayarak tabuta uzandığı görüldü. Acılı baba Ünal Sarıyağ ise minik Sude'yi “Biz askeriz, ağlama” sözleriyle teselli etmeye çalıştı. Sude, ablasını “Ablamı rüyamda gördüm, ağlamayın ben hep sizin yanınızda olacağım” dediği öğrenildi.


TERÖRE LANET YAĞDIRDILAR

Buse'nin cenaze töreni sırasında Elmadağ'daki tüm binaların camları ve balkonlarına Türk bayrakları asıldığı görüldü. Buse'nin Türk bayrağına sarılı tabutu geçerken, Elmadağlılar, teröre lanet yağdırdılar.


14 yıl önce