|

Ahmet Ertegün toprağa verildi

Atlantiç Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün, vasiyeti üzerine Üsküdar'daki Özbekler Tekkesi'nde toprağa verildi.

Anka
00:00 - 18/12/2006 Pazartesi
Güncelleme: 13:16 - 18/12/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
Ahmet Ertegün toprağa verildi
Ahmet Ertegün toprağa verildi

Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün, vasiyeti üzerine Üsküdar'daki Özbekler Tekkesi'nde toprağa verildi.

New York'ta Rolling Stones konseri sırasında ayağının kayması sonucu düşerek başını çarpan ve sonrasında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ahmet Ertegün'ün naaşı, Karacaahmet gasilhanesinden saat 11.00 sıralarında cenaze aracıyla alınarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne getirildi.


Törene katılmak için gelenler cami avlusuna polis aramasından geçtikten sonra alındı. Ertegün'ün eşi Mica, yeğenleri Leyla, Rüstem ve Aslı Ertegün, avlunun girişinde taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ertegün'ün eşi Mica Ertegün ve yakınlarına başsağlığı diledi. Yurtdışından ve Türkiye'den sanatçı, iş dünyası ve gazetecilerinde aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.


Cenaze namazının ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, kısa bir konuşma yaptı.

Cenaze arabasına konulan Ertegün'ün naaşı, Üsküdar'daki Özbekler Tekkesi'nin yanında bulunan Ertegün Aile Mezarlığı'na götürüldü. Ertegün, vasiyeti üzerine burada toprağa verildi.


'HİZMET ÖDÜLÜNÜ TESLİM EDEMEDİK'

Dışişleri Bakanı Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada Ertegün'ün, büyük bir kayıp olduğunu belirterek, Amerika'da Türkye için yaptıklarını hiç kimsenin yapmadığınığı ve yapamayacağını söyledi. “Onun ne kadar büyük bir kayıp olduğunu en iyi bilenlerden biri benim” diyen Gül, “Büyük bir boşluk doğdu. Kendisine bir hizmet ödülü vermiştik ama teslim edemedik.


Son seyahatimde kendisine söylemiştim. Çok sevindi” diye konuştu. Gül, törene Amerika ziyaretinde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı temsilen katıldığını kaydetti.


17 yıl önce