|

Ahmet Hakan özür diledi !

Ahmet Hakan, geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi'nin çarpıtma haberine inanıp Beşer'e "bir ilahiyat hocası" diye hitap etmişti.

00:00 - 23/02/2009 Monday
Güncelleme: 16:26 - 23/02/2009 Monday
Yeni Şafak
Ahmet Hakan özür diledi !
Ahmet Hakan özür diledi !

Ahmet Hakan, geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi'nin çarpıtma haberine inanıp Faruk Beşer'e "bir ilahiyat hocası" diye hitap etmişti. Hürriyet Gazetesi Yazarı Hakan, bugün özür diledi.


Samanyolu Haber'in haberine göre, Faruk Beşer geçtiğimiz günlerde "söylediğinin tam aksini yazan" Vatan Gazetesi için "Aydın Doğan'a açık mektup" yazmış yazının finalinde Hürriyet yazarı için şu ifadeleri kullanmıştı:


"Ahmet Hakan beni çok iyi tanır. Bakmayın "Faruk Beşer denen ilahiyatçı" dediğine. Ben de onu çok iyi tanırım. Çünkü en az beş yıl aynı kurumda çalıştık. Benim ne dediğimi rahatlıkla açıp bana sorabilirdi. Kişilikli, dürüst ve haysiyetli olma bunu gerektirirdi.


Geçtiğimiz perşembe günü yapılan bu çağrının ardından Ahmet Hakan bugünkü yazısında özür diledi. İşte o bölüm...


Faruk Hoca'dan özür


SEVGİLİ Faruk Beşer Hocam...


Sizden "Faruk Beşer adlı bir ilahiyat hocası" diye söz ettiğim için ayıp ettim, özür diliyorum... Verdiğiniz fetvanın ayrıntılarına tam vakıf olmadan yorum yaptığım için de ayıp ettim, özür diliyorum...


Fakat... Bu iki özür, İslam'ın yüzyıllardır "erkek egemen" bir okuma biçimine tabi tutulduğu gerçeğini de değiştirmez. Sizi bundan muaf tutabilmemiz için... "Kocası tarafından aldatılan kadın sabretmelidir" şeklindeki fetvanızın yanına "Karısı tarafından aldatılan koca sabretmelidir" fetvasını da mutlaka eklemeniz gerekiyor... Yani televizyona çıkıp, "Ey erkekler... Karınız sizi aldatıyorsa hemen boşamayın, sabredin" dediğiniz gün... Sizi "İşte erkek egemen anlayışı yıkan fıkıhçı" diye alkışlayacağım...


Ahmet Hakan'ın yazısı böyle... Fakat "konuya tam vakıf olmadığı" her halinden anlaşılan ve kendince yorum getiren Hürriyet yazarı "bir noktayı" atlıyor.



15 years ago