|

AK Parti tüzüğüne uyum ayarı

18 Ağustos’ta Ankara’da yapılacak 6. Olağan Büyük Kongresi öncesinde AK Parti tüzüğü ve programının yeni sisteme göre gözden geçirilmesi bekleniyor. Kongre öncesinde tüzük ve programın yeni hükümet sistemine uyumlu hale getirilmesi için bir çalışma yürütülecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:47 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 İttifak düzenlemelerinin de tüzüğe girmesi bekleniyor.
İttifak düzenlemelerinin de tüzüğe girmesi bekleniyor.

Yeni sisteme uyum sağlanması için, tüzük ve programda yer alan başbakan ifadelerinin ayıklanması ve bunların metinlerden çıkartılması gerekiyor.

İLGİLİ MADDELER TESPİT EDİLECEK

Bu çalışma için partinin hukukçu kurmayları görev üstlenecek. AK Parti içinde oluşturulacak tüzük değişikliği komisyonu çalışma yürüterek tüzük ve programın yeni sistemle bağdaşmayan maddelerini tek tek ele alacak. Bunlarla ilgili tüzük değişikliği önerisinin düzenlenecek kongrede gündeme getirilmesi bekleniyor.

BAŞBAKAN İFADESİ ÇIKARILACAK

Başbakan ifadesinin temizlenmesinin yanı sıra, hükümetin kurulma şekilline ilişkin maddeler de gündeme gelecek. Tüzükteki koalisyon ifadesi, koalisyonların olmaması nedeniyle tüzükten çıkarılacak. İttifak düzenlemelerinin de tüzüğe girmesi bekleniyor. Seçimlerde ittifakların nasıl olacağı ve hangi şartlarda ittifak yapılacağına kimin karar vereceğinin de düzenlenmesi bekleniyor.

#AK Parti
#Tüzük
6 yıl önce