|

Akçansa'dan 75 milyon dolarlık yatırım

10'ncu yılını kutlayan Akçansa Çimento, önceki gün Milli Eğitim'e bir okul hediye etti, 6 Kasım 2006'da da Eskişehir'de 75 milyon dolarlık yatırımın temelini atacak

00:00 - 20/09/2006 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 20/09/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Akçansa'dan 75 milyon dolarlık yatırım
Akçansa'dan 75 milyon dolarlık yatırım

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortaklığı ile Türk çimento ve hazır beton sektöründe faaliyet gösteren Akçansa, 10. kuruluş yıldönümünü, çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin katılımıyla kutladı.

Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, 2006'da çimento sektöründe Türkiye'nin en büyük ve en kârlı çimento şirketi seçilmekten onur duyduklarını belirtti. Kamışlı, “Akçansa 2007'de, sektörde bölgesel anlamda bir stratejik güç olma hedefine ulaşacaktır” dedi. Kamışlı, 6 Kasım 2006'da Eskişehir'de 75 milyon dolarlık bir yatırımın temelini atacaklarını bildirdi.

DEVLET BU İŞLERE GİRMEZ

Kamışlı, TOKİ'nin ayrı bir çimento fabrikası kurma hedefi konusunda ise, “Sayın Başbakan bu işleri iyi bilir. Bir yerden satarken diğer yerden yeni yer yapmaz. Özelleştirilirken, devlet bu işlere girmez” diye konuştu.

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen de bugüne kadar yaklaşık 400-500 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, “Dünya global liginde en geç 10 yıl içinde bir Türk oyuncu olması gerekiyor. Buna da en yakın kendi grubumu görü-yorum” dedi

Akçansa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Daniel Gauthier de, Türkiye pazarının kendilerine heyecan verdiğini dile getirdi.


En güzel yatırımı okul oldu

Büyükçekmece'de devlet-vatandaş işbirliğiyle Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde yaptırılan Akçansa-Fatih Sultan Mehmet (FSM) İlköğretim Okulu önceki gün törenle açıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün de katıldığı törende konuşan Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, 6 bin 990 metrekare alanda depreme dayanıklı inşa edilen 6 katlı okulda 34 derslik, 3 bilgisayar odası, 3 laboratuvar, bir kütüphane, özel sınıf, spor odası, 200 kişilik konferans salonu ve öğretmenler odası bulunduğunu kaydetti. Son yılların en güzel yatırımını bir okul açmakla yaptıklarını da ifade eden Kamışlı, “Bizim en güzel yatırımımız odur. Çok güzel bir okul oldu. Umarım bu okul iyi insanlar yetiştirecektir” dedi.




18 yıl önce