|

Akenerji Çek ortakla Türkiye'yi aydınlatacak

Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, 2013 yılına kadar 3 bin megavat kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini söyledi

Ekonomi Servisi
00:00 - 17/06/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 17/06/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Akenerji Çek ortakla Türkiye'yi aydınlatacak
Akenerji Çek ortakla Türkiye'yi aydınlatacak

Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, Akenerji nin Çek ortağı CEZ ile 2013 yılına kadar enerjiye 3 milyar dolar yatırarak kurulu enerji kapasitesini 3 bin megavat çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Akenerji ile CEZ grubunun eşit ortaklığa dayalı stratejik ortaklık anlaşmasının hayata geçirilmesinin ardından, şirketin yeni dönemdeki vizyon ve hedeflerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman ise, "Bugün Akenerji de, gelecek 20 yılın temellerinin atıldığı yeni bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemin ilk önemli gelişmesi, ülkemize ilk etapta 300 milyon dolar gibi önemli bir yabancı sermaye girişi de sağladığımız uluslararası ortaklıktır" dedi. Danışman, Akenerji nin CEZ Grubu ile birlikte, Türkiye deki elektrik enerjisi üretimi ve dağıtımında öncü şirket olma hedefiyle kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.


En karlı ve en az borçlu!

Berkman, Avrupa nın en büyük enerji şirketleri arasında ilk 10 da yer alan CEZ in Çek Cumhuriyeti nde 1 adet güneşe dayalı, 34 adet de hidroelektrik santralı işlettiğini, ayrıca yine anavatanında 2 nükleer enerji santralı, 15 kömür santralı bulunan şirketin, yurtdışında ise 3 kömür santralıyla toplam 55 üretim tesisi olan bir şirket olduğunu anlattı. Berkamn, CEZ'in Avrupa nın en karlı ve en az borçlu enerji şirketi olduğunu bildirdi.



15 yıl önce