|

Akıncı ile Türkiye dünyada 3 ülkeden biri olacak

Bayraktar İHA’ları ile Türkiye’de dünyada büyük başarılara imza atan Selçuk Bayraktar gençlerle buluştuğu sempozyumun ardından yaptığı açıklamada ‘Akıncı İnsansız Hava Aracı Sistemi’ ile Türkiye’nin dünyada bunu yapabilen ve geliştirebilen 3 ülkeden biri olacağını ifade etti.

Yeni Şafak
15:05 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:35 - 3/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu'nda gerçekleştirdiği sunumun ardından GZT.com'un sorularını yanıtladı. Birçok gencin örnek aldığı ve çalışmalarını yakından takip ettiği Selçuk Bayraktar, gençlere ilişkin tavsiyelerde bulunarak yeni projelerini açıkladı.

BU İLGİYİ GÖRMEK BENİ ŞAŞIRTTI

Bu kadar kıymetli gençliğimiz varken nasıl olur da yüksek teknoloji üretme, geliştirme anlamında sayılı ülkeler arasında değiliz diye düşündüğümde şunu anladım diyen Bayraktar “Biz bu genç kardeşlerimizi bir şekilde hep yurt dışına kaptırmışız.
Genç kardeşlerimizin, toplumumuzun bu alanlara ilgisini görmek beni iyi yönde şaşkınlığa uğrattı
” dedi.

DÜNYADA 3 ÜLKEDEN BİRİ OLACAĞIZ

  • Bayraktar, “Türkiye savunma sanayisinde 2000’li yıllardan itibaren konulan millileşme vizyonuyla birlikte büyük başarılara imza attı. Bugün milli katkı oranı yüzde 15’lerden yüzde 65’lere geldi. İnsansız hava araçlarında dünyanın en gelişmiş araçlarını üretmeye kadar uzandı. Bunlarda da millileşme oranı yüzde 93’e kadar çıktı. Şimdi de yapacağımız Akıncı Hava Aracı Sistemi ile dünyada kendi sınıfında hem en iyisi olacak hem de dünyada bu teknolojiyi geliştirebilen 3 ülkeden biri haline gelmiş olacağız” dedi.

GENÇLİĞE TAM DESTEK

Bayraktar, “Bir kere asla yılmasınlar, mücadeleden vazgeçmesinler. Gen kardeşlerimizin daha iyilerini yapabileceklerine inancım tam” diyerek gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

#Selçuk Bayraktar
#İHA
#Akıncı Hava Sistemi
#Akıncı İnsansız Hava Sistemi
5 yıl önce