|

Ali Vural ve Veli Dural'ı biliyorum

Pamukbank'a el konmadan 1 yıl önce İçişleri Bakanlığı görevinden alınan Sadettin Tantan, Ali Vural rumuzuyla telefonları dinlenen dönemin BDDK Başkan Yardımcısı ile Veli Dural kod adlı Doğan Holding yönetisini tanıdığını söyledi.

İstanbul
00:00 - 15/08/2008 Cuma
Güncelleme: 01:28 - 15/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Ali Vural ve Veli  Dural'ı biliyorum
Ali Vural ve Veli Dural'ı biliyorum

İçişleri eski Bakanı Saadettin Tantan Ergenekon iddianamesine giren 'Pamukbank dialogları'nın doğru olduğunu söyledi. Pamukbank'a el konmadan 1 Yıl önce 2001'de Beyaz Enerji Operasyonu'nda dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'la ters düştüğü için hükümetten ve partiden istifa eden Sadettin Tantan, Pamukbank'a el konymasıyla ilgili Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı telefon kayıtlarında rumuzlu olarak adları geçen dönemin BDDK yönetisi ve Doğan Holding yönetisi ile Citibank Başdanışmanı Yardımcısı'nı bildiğini ancak 'şimdilik konuşamayacağını' söyledi.

RUMUZLU İSİMLER O ZAMAN YAZILMIŞTI

Saadettin Tantan, Pamukbank'a el konma sürecinde JİTEM'ın yaptığı dinlemelerde 'Mr. Anderson' rumuzu verilen Citibank yönetisi ile Veli Dural olarak kod adı verilen Doğan Holding yöneticisi ve Ali Vural rumuzlu dönemin BDDK Başkan Yardımcısı arasında geçen şaibeli telefon kayıtlarının gerçek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak'ın 'Pamukban dialogları' haberiyle ilgili sorularını cevaplandıran Tantan "Çok şey biliyorum. Ancak söyleyemiyorum. Pamukbank operasyonuyla ilgili telefonları dinlenen ve rumuzlu olduğu söylenen isimler 2002'de rumuzsuz olarak açıklanmıştı. Televizyonlarda haber olarak da yayınlandı bunlar. O zaman bu isimler rumuzlu değildi. Bu dönemde tüm bunları ortaya çıkarmıştık. Ancak basın ilgilenmediği için kimse bu olayları fark etmedi" dedi.

ÇIKAR GRUPLARI DEVREYE GİRDİ

O dönemde yaptığı operasyonlardan dolayı birilerinin rahatsız olduğunu ve devreye girerek kendisini tasfiye ettiğini söyleyen Tantan, operasyonları gizli yaptığını, farkedilince de istifaya zorlandığını belirtti. Hazine Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün denetim altına alınmasıyla ilgili çalışmayı örnek veren Tantan şöyle konuştu:

'Başlangıçta çalışmadan kimsenin haberi olmadı. Daha sonra duyulunca otomatik olarak bu çalışma durduruldu. Bu çalışma tamamlansaydı, Türkiye'de yıllardan beri imkân ve kabiliyetlerinin kimler tarafından kullanıldığını ortaya çıkaracaktı. Büyükşehir belediye başkanları, siyasetçiler gazeteciler bu olayların içindeydi. Niyetimi anladıklarında da beni saf dışı bırakmaya çalıştılar. Operasyon tamamlansaydı, siyasetçiler, bürokratlar, işadamları tasfiye olacaktı.'



16 yıl önce