|

Allen Iverson, Denver Nuggets'a transfer oldu

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde 10 yıldır Philadelphia 76ers forması giyen Allen Iverson, Denver Nuggets'a transfer oldu. Ligde tam 4 kez sayı kralı olan ve 7 kez All Star kadrosuna seçilen Iverson, Nuggets'tan Andre Miller, Joe Smith ve 2007 yılı ilk tur oyuncu seçmelerinden 2 oyuncu hakkı karşılığında Philadelphia 76ers'tan ayrıldı.

Aa
10:21 - 20/12/2006 mercredi
Yeni Şafak
Allen Iverson, Denver Nuggets'a transfer oldu
Allen Iverson, Denver Nuggets'a transfer oldu

Denver Nuggets, Iverson'un yanı sıra Ivan McFarlin'i de kadrosuna dahil etti.

New York Knicks maçında çıkan kavga nedeniyle 15 maç ceza alan Carmelo Anthony'nin cezasının açıklanmasının hemen ardından Iverson'u kadrosuna kattığını bildiren Nuggets, ünlü oyuncuya bu sezon için 18 milyon, 2008-2009 sezonuna kadar toplamda 40 milyon dolar ödeyecek.


Transferle ilgili görüşlerini açıklayan Iverson, "Bu takas beni çok mutlu etti. Denver'ın oyun stili benimle uyuşuyor. Carmelo ile oynamak için sabırsızlanıyorum" dedi.


10 yıl önce Philadelphia 76ers'a geldiğinde ligin en zayıf ekiplerinden biri olan 76ers, 2001 yılında NBA finalinde Los Angeles Lakers'a kaybetmişti. Son 3 yılda play-offlara bile yükselemeyen 76ers, bu sezon daha kötü bir performans sergileyerek son 11 maçını üst üste kaybetti ve Memphis Grizzlies'ten sonra ligin en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.


Ligde halen 31. 2 sayı ortalamasıyla yeni takım arkadaşı Carmelo Anthony'den sonra ligin en çok sayı üreten oyuncusu Iverson, özel hayatıyla da bir çok tartışmanın konusu olmuştu.


Iverson 1996 yılında yapılan seçmelerin 1 numarası olarak Philadelphia'ya gelmişti.


il y a 17 ans