|

Altın kemer Davutoğlu'ndan

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu yıl 654'üncüsü yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin pazar günkü final güreşlerini izlemek ve başpehlivana altın kemerini vermek için Edirne'ye geleceği bildirildi.

Yeni Şafak
18:07 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:15 - 22/07/2015 Çarşamba
DHA

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 654'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak geleneksel kırmızı dipli mumla davetlerde bulunmuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da makamında ziyaret eden Vali Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan, kırmızı dipli mum vererek olimpiyatlardan sonra en eski organizasyon olan ve UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kırkpınar'a davette bulunmuştu.


Davet sırasında güreşleri izlemek istediğini ifade edilen Başbakan Davutoğlu'nun, finallerin yapılacağı 26 Temmuz Pazar günü Edirne'ye geleceği bildirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, pazar günkü güreşleri izleyerek ödül törenine katılacak ve başpehlivana altın kemeri takacak.

#Kırkpınar
#Güreş
#Ahmet Davutoğlu
#Başpehlivan
9 yıl önce